UNI.MINDS 2024 - sodelovanje med JRO in gospodarstvom

UNI.MINDS 2024 - sodelovanje med JRO in gospodarstvom

UNI.MINDS 2024 – sodelovanje med JRO in gospodarstvom

CRPZ UP FM tudi letos sodeluje pri organizaciji festivala UNI.MINDS 2024, ki bo na Primorskem povezal podjetji HIDRIA in Oljarno Lisjak ter partnerje organizatorje – Pisarna za prenos znanja Univerze v LjubljaniCenter za razvoj in prenos znanja Univerze na PrimorskemSlužba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in SPIRIT. Ključna tema festivala ostaja prenos znanja iz javno raziskovalnih organizacij v gospodarstvo, s poudarkom na spoznavanju in vključevanju v inovacijsko kulturo podjetij, kot sta HIDRIA in Oljarna Lisjak.

Prenos znanja v praksi

Center za razvoj in prenos znanja bo v sklopu soorganizacije festivala UNI.MINDS 2024 prispeval k prenosu znanja, povezovanju podjetij in pisanju novih poslovnih zgodb o uspehu. Tako bo festival tudi eden od prvih dogodkov, ki jih bodo partnerske univerze organizirale znotraj projekta KTO oziroma UNIK@TT. CRPZ UP FM pa bo obenem prek mreže Enterprise Europe Network (EEN) omogočil povezovanje lokalnih, regionalnih in nacionalnih poslovnih ter raziskovalnih subjektov z mednarodno priznanimi partnerji.

Bogata vsebina festivala

UNI.MINDS 2024 bo tudi letos bogat z vsebinami, vključno z nastopi startupov, obiskom raziskovalcev, študentov in podjetnikov ter priložnostmi za mreženje. Dogodek bo obogaten s pogostitvijo v pravem istrskem okolju, kar bo udeležencem omogočilo neformalno druženje in izmenjavo idej. Festival bo tako še enkrat pokazal, kako pomembno je povezovanje znanosti in gospodarstva za doseganje skupnih ciljev in trajnostnega razvoja.

Center za razvoj in prenos znanja (CRPZ UP FM) se veseli nove priložnosti za krepitev inovacijskega ekosistema na Primorskem ter za nadaljnje uspešno sodelovanje z lokalnimi, nacionalnimi in mednarodnimi partnerji.

Utrinke lanskega festivala UNI.MINDS 2023 si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Close