Srečanje sektorskih skupin ''BioChemTech'' in ''ICT Industry & Services'' v Sloveniji

Srečanje sektorskih skupin ''BioChemTech'' in ''ICT Industry & Services'' v Sloveniji

Srečanje sektorskih skupin ”BioChemTech” in ”ICT Industry & Services” v Sloveniji

V organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) na Institutu ''Jožef Stefan'' (IJS) je 9. in 10. oktobra 2018 v prostorih Centra inovativnega podjetništva (CIP) potekal sestanek sektorskih skupin projekta Enterprise Europe Network (EEN) s področja biotehnologije in kemije ''BioChemTech'' in informacijsko komunikacijskih tehnologij ''ICT Industry & Services'', katerih člana s CTT sta mag. Robert Blatnik in dr. Levin Pal.

Prvi dan sta v dopoldanskem času potekala ločena sestanka obeh sektorskih skupin. V popoldanskem času je bilo organiziranih 121 bilateralnih sestankov SG2SG s strani 44 članov sektorskih skupin z namenom identifikacije tem sodelovanja, izmenjave izkušenj in vzpostavljanja novih povezav. Za člane sektorskih skupin je bil organiziran ogled izbranih odsekov na IJS – Odsek za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko (E1), Odsek za sisteme in vodenje (E2) ter Odsek za inteligentne sisteme (E9).

Drugega dne so člani obeh sektorskih skupin sodelovali na skupnem srečanju, na katerem so bila s strani gospe Robayne Alfonso Idaira podana priporočila agencije EASME za delovanje sektorskih skupin in rezultate mreže EEN, gospod Eoghan O'Neill iz Evropske komisije pa je predstavil novo platformo za izmenjavo informacij o evropskih inovacijah, Innovation Radar. Ob zaključku dogodka je 7 avtorjev iz raziskovalnih organizacij v petminutnih 'pitch' predstavitvah opisalo svoje inovacije in načrte za nadaljnji razvoj, udeleženci pa so si lahko ogledali napredne keramične materiale z Odseka za nanostrukturne materiale (IJS) in zložljive smučke izumitelja Jureta Franka.

V precejšnji konkurenci za organizacijo tovrstnih srečanj so bili organizatorji deležni številnih pohval za organizacijo in raznolik program, kot tudi spodbudnih povratnih informacij s strani članov sektorskih skupin in predstavnikov EK.

Več o dogodku je dostopno v pregledu srečanja.

Close