Singapurski izziv TCC 2020 za (zagonska) podjetja

Singapurski izziv TCC 2020 za (zagonska) podjetja

Singapurski izziv TCC 2020 za (zagonska) podjetja

Singapur se je kot strateško pomembno trgovsko vozlišče v zadnjih letih uveljavil tudi kot eden izmed osrednjih centrov inovacijske aktivnosti. Za vzpostavljanje povezav in partnerstev na področju letalstva, pomorstva, cestnega prometa, logistike in trgovskih sektorjev, bo v drugem letu izvajanja znova poskrbel razpis The Trade and Connectivity Challenge (TCC).

Z inovativnimi rešitvami na področjih kot so analitika masovnih podatkov, internet stvar, verižni bloki, robotika in avtomatika, procesne izboljšave, digitalne platforme in trajnostna naravnanost v obdobju po koronavirusu, se bodo lahko izziva udeležila tudi slovenska podjetja na naslednjih vsebinskih sklopih:

  1. Podjetniški sklop (Enterprise track): lokalna in mednarodna zagonska podjetja bodo lahko sodelovala v skupnem razvoju in preizkusila inovativne rešitve. Zmagovalec bo prejel sredstva do 30.000 singapurskih dolarjev in uvrstitev v prestižno azijsko tekmovanje SLINGSHOT 2020.
  2. Industrijski sklop (Industry track): lokalna in mednarodna zagonska podjetja ter majhna in srednje velika podjetja bodo z udeležbo reševala sektorske izzive, katerih rešitve bodo uporabljive v večjem številu industrijskih panog. Kot del nacionalnega inovacijskega izziva (NIC - National Innovation Challenges) bo za vsak postavljeni izziv namenjenih do 2.000.000 singapurskih dolarjev upravičenim podjetjem za izdelavo prototipov ter za uvajanje in uporabo rešitev v industrijskih procesih.

Posamezne izzive si lahko ogledate na spletni strani, kjer lahko oddate tudi prijavo. Končen rok za oddajo prijave za podjetniški sklop je 15. september 2020, za industrijski sklop pa 1. oktober 2020, v obeh primerih do 23:50 (GMT +8).

Close