SESAME Net – super računalnik za mala in srednja podjetja

SESAME Net – super računalnik za mala in srednja podjetja

SESAME Net – super računalnik za mala in srednja podjetja

Projekt SESAME Net, katerega glavni namen je ozaveščanje malih in srednjih podjetij (MSP) o potencialih in prednostih, ki jih ponujajo superračunalniške storitve, ponuja tudi slovenskim podjetjem veliko storitev.

S preprostim spletnim orodjem lahko podjetja ocenijo svoj potencial za uporabo superračunalniških simulacij: www.network.sesamenet.eu.

Orodje, omogoča podjetjem, tudi učinkovitejše vključevanje v skupnost SESAME Net ter ponuja vrsto ugodnosti na področju strokovnega svetovanja in podpore pri uporabi superračunalniških (HPC - High Performance Computing) storitev. Kompetenčni računalniški center projekta SESAME Net, za slovensko območje, predstavlja Arctur.

Vse kar mora podjetje, ki ga zanima možnost uporabe HPC storitev, storiti je, da se brezplačno registrira na spletnem naslovu: www.network.sesamenet.eu, ter izpolni vprašalnik.

V Evropi in v svetu je že ogromno primerov tovrstnih dobrih praks, pravih pravcatih zgodb o uspehu z zelo različnih področij:

  • Slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo zračnih plovil je s pomočjo HPC storitev doseglo 10-kratno znižanje stroškov sicer zelo dragih in kakovostnih simulacij.
  • Italijansko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo kablov je s pomočjo HPC storitev znižalo stroške 3-D oblikovanja in posledično prevzelo konkurenčno prednost s precej krajšim časom proizvodnje.
  • Britansko podjetje, dejavno na področju proizvodnje in distribucije piva, je s pomočjo HPC storitev zmanjšano odpadke in porabo energije, doseglo bolj učinkovito uporabo sodov ter cenejšo distribucijo.

Takšnih zgodb je veliko. Preverite še danes, kakšne so vaše možnosti na področju uporabe HPC storitev: www.network.sesamenet.eu.

Close