S pomočjo Enterprise Europe Network do novih delovnih mest in čistejšega okolja

BESCO d.o.o. je majhno družinsko podjetje, ki se ukvarja s projektiranjem, izvajanjem in servisiranjem elektro inštalacij ter proizvodnjo elektro materiala in servisiranjem ogrevalno-hladilnih sistemov. V želji po širitvi svoje dejavnosti izven slovenskih meja so leta 2013 preko Mariborske razvojne agencije – Enterprise Europe Network navezali stik z izraelskim podjetjem, ki se ukvarja z obnovo akumulatorjev in baterij. Na podlagi sklenjenega sodelovanja je bilo ustanovljeno novo perspektivno podjetje - BSI servis, obnova akumulatorjev d.o.o., ki se ukvarja z obnovo svinčevo kislinskih trakcijskih akumulatorjev za električne viličarje in AGM baterij, ter dosega na tem področju izredno visoke rezultate.

Slovensko podjetje je kot naročnik na borzo Enterprise Europe Network redno tedensko s strani Mariborske razvojne agencije prejemalo ponudbe in povpraševanja tujih podjetij. Med slednjimi so našli zanimivo ponudbo vodilnega izraelskega podjetja na področju svinčenih baterij - Battery Solution International Ltd (BSI) iz Karmiela, ki je iskalo partnerja za širitev na evropski trg. S pomočjo sodelavcev Enterprise Europe Network sta podjetji navezali stik ter nato izvedli skupne obiske v obeh državah in podpisali pogodbo o nakupu licence za obnovo trakcijskih akumulatorjev in AGM baterij v Sloveniji.

Družba BSI servis, obnova akumulatorjev, d.o.o. je marca 2014 uradno odprla servis in pričela z delom. Pred tem so s strani izraelskega podjetja prejeli vso elektronsko, mehansko in zaščitno opremo ter izobraževanje sodelavcev in pomoč pri postavitvi, testiranju in uvajanju v delo. V prvem letu delovanja so se ukvarjali predvsem s promocijo BSI tehnologije ter obnovili okoli 70 baterij za viličarje, kar je izredno visok rezultat, ki pozitivno odstopa od rezultatov v Izraelu.

V BSI servis, d.o.o. pravijo: »Obnova akumulatorjev in baterij je v Evropi novost, ki nudi finančno zadosten donos za nas in hkrati velik prihranek strankam.«

Družba na osnovi izvedenih promocijskih in oglaševalskih aktivnosti napoveduje, da se jim odpira zares plodno obdobje na področju obnove baterij in akumulatorjev, hkrati pa načrtujejo sodelovanje pri širitvi BSI tehnologije po Evropi.

Poleg dobrih rezultatov in novih delovnih mest se z uporabo BSI tehnologije za obnovo rabljenih akumulatorjev močno znižuje količina zavrženih akumulatorjev, kar pozitivno vpliva tudi na okolje.
Proces obnove je v celoti brez odpadkov in okolju prijazen, vsa sredstva in materiale iz procesa obnovijo, prečistijo in lahko ponovno uporabijo.

bsi

Close