Energy Harvesting and Storage Technologies

Energy Harvesting and Storage Technologies

ROK ZA PRIJAVO: 22. september 2021, do 17:00 ure

RAZPISNIK: Evropska komisija

PROGRAM: HORIZON EUROPE

KRATEK OPIS: Namen tega razpisa je spodbujati razvoj tehnologij za shranjevanje energije ali kombinirane tehnologije za pridobivanje / shranjevanje energije, pripravljene za naložbe in razvoj podjetja, z namenom izkoristiti posebne priložnosti za integracijo sistemov.

Predlogi naj bi obravnavali vsaj eno od naslednjega: Inovativne tehnologije in sistemi, ki združujejo pridobivanje in shranjevanje energije, so učinkoviti, čisti, z visoko gostoto energije in poceni, integrirani za stacionarne ali mobilne aplikacije.

Inovativni koncepti in tehnike za kombinirano spravilo in shranjevanje sončne energije (v obliki toplote ali sončnih goriv), geotermalne ali odpadne toplote, vključno s temami, kot so dolgoročno shranjevanje toplote, hlajenje in kriogeno shranjevanje, gradnja integriranih rešitev, termo- elektrika, napreden prenos toplote, moč za ogrevanje na moč ter termo-mehansko shranjevanje in pretvorba energije.

Napredni materiali in naprave za elektro-kemijsko shranjevanje (razen Li-Ion baterij) na uporabni lestvici, mobilni ali porazdeljeni / mikro ravni, integrirani tudi v PV / vetrne sisteme energije ali za druge občasne vire. Treba je izkoristiti koncepte, ki ponujajo visoko fleksibilnost, visoko energijsko gostoto, učinkovitost, poceni, izdelane iz nestrupenih in nekritičnih surovin, da bodo uporabne za posebne namene.

DODATNE INFORMACIJE

Close