Razpis za podelitev priznanj za najboljše inovacije za leto 2024

Razpis za podelitev priznanj za najboljše inovacije za leto 2024

Razpis za podelitev priznanj za najboljše inovacije za leto 2024

Razpis GZS za inovacije je največji in najbolj priznan in prepoznan način nagrajevanja inovativnosti slovenskega gospodarstva.

Letošnji inovacijski izziv in rdeča nit je "Izbrali smo trajnost".

V ospredje postavljajo vedno večji pomen trajnosti pri poslovanju podjetij, inoviranju, razvoju - tako procesov kot produktov, trajnost v dobavnih verigah. Vse večji pomen ima tudi v luči prihajajočega poročanja ESG. Spodbujajo tudi sodelovanja med različnimi deležniki pri snovanju in predstavitvi inovacij.

13. regijskih razpisov je objavljenih tudi na spletni strani Inovativna Slovenija - Regijski razpisi.

Vašo prijavo oddate preko obrazca.

Razpisi so odprti med 15. 2. 2024 in 4. 4. 2024, inovacijske predloge pa lahko oddajo vsa podjetja, samostojni podjetniki, organizacije, posamezniki, raziskovalne inštitucije, šole.

Več o razpisu

Predlagatelji lahko prijavite produktne, procesne, trženjske, organizacije ali družbene inovacije, ki so vpeljale na trg oz. prvič uporabljene v proizvodnem/poslovnem procesu v obdobju 1. 1. 2022 do 31. 3. 2024.

Najbolje ocenjene inovacije iz posamezne regije bodo kandidirale za nacionalna priznanja GZS za najboljše inovacije, ki bodo podeljena 10. septembra 2024 na Dnevu inovativnosti.
Za podporo pri vaši prijavi pripravljajo spletni seminar na temo: Kako pripraviti dobro prijavo?, ki bo potekal 12. marca 2024, ob 14.00 uri. Informacije glede prijave na spletni seminar bodo objavljene na spletni strani Inovativna Slovenija.

Tudi v letošnjem letu sta nacionalna partnerja podelitve inovacij Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Close