Priložnost za startupe s področja pametnih mest in trajnosti

Priložnost za startupe s področja pametnih mest in trajnosti

Priložnost za startupe s področja pametnih mest in trajnosti

Razpis X2.0 za inovacijske vaučerje

Evropska iniciativa X2.0 je objavila razpis za inovacijske vaučerje, ki so namenjeni zagonskim podjetjem, ki delujejo na področju pametnih mest in trajnostnega razvoja. Ta priložnost odpira vrata za podjetja, ki želijo s pomočjo najnovejših tehnoloških dosežkov in znanstvenih odkritij prispevati k izboljšanju urbanih okolij in kakovosti življenja.

O projektu X2.0

Projekt X2.0 si prizadeva za podporo in rast 50 evropskih tehnoloških zagonskih podjetij. Z inovacijskimi vaučerji želi projekt spodbuditi razvoj in implementacijo tehnoloških rešitev, ki bodo pozitivno vplivale na urbana okolja in spodbujale trajnostne prakse.

Kdo se lahko prijavi?

Razpis je namenjen ekipam, ki so zavezane k uporabi naprednih tehnologij ali znanstvenih odkritij za izboljšanje mestnega življenja in spodbujanje trajnostnega razvoja. Projekt X2.0 išče inovativne ideje, ki lahko prispevajo k večji kakovosti bivanja in hkrati zmanjšujejo okoljski odtis.

Kaj razpis ponuja?

Izbrana zagonska podjetja bodo deležna 5-mesečnega prilagojenega programa rasti, ki bo vključeval:

  • Individualno prilagojene storitve glede na potrebe startupa
  • Možnosti za rast in širitev podjetja
  • Dolgoročni vpliv in vzpostavitev čezmejnih povezav
  • Pregled in mentorstvo s strani strokovnjakov za tvegani kapital in inovacije
  • Dostop do mreže preverjenih industrijskih strokovnjakov

Zainteresirana zagonska podjetja se lahko prijavijo na razpis do 6. decembra. Več informacij, vključno z navodili za prijavo in podrobnostmi o razpisu, je na voljo na uradni spletni strani projekta X2.0.

Več informacij

Slovenska tehnološka zagonska podjetja, ki delujejo na področju pametnih mest in trajnostnega razvoja, so toplo vabljena, da izkoristijo to izjemno priložnost. Razpis X2.0 predstavlja pomemben korak k inovacijam in trajnostnemu napredku, ki ne prinaša le koristi za podjetja, ampak tudi za širšo družbo.

 

Close