Pridružite se gospodarski delegaciji v Dubaj, prijavite se lahko do 20.5.

Pridružite se gospodarski delegaciji v Dubaj, prijavite se lahko do 20.5.

Pridružite se gospodarski delegaciji v Dubaj, prijavite se lahko do 20.5.

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi predstavnike slovenskih podjetij s področij naprednih digitalnih tehnologij k udeležbi v gospodarski delegaciji v Dubaj (ZAE).

Namen obiska delegacije je organizacija drugega dogodka v okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v slovenskem paviljonu v Expo City v Dubaju.

Tema dogodka je "Digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe", kjer bodo predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov.

Organizatorji gospodarske delegacije so Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, IAAI GloCha & Climate Chain Coalition, ZIT in World Metaverse Council.

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov. Ena najpomembnejših dejavnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij je vzpostavitev mreže, ki temelji na znanju, ob hkratnem spodbujanju integracije naprednih digitalnih tehnologij na učinkovit in hiter način.

Dogodek bo namenjen tudi predstavitvi potenciala digitalnih inovacij in inovativnih metod za združevanje formalnih in neformalnih izobraževalnih procesov in orodij, povezanih s specifičnimi področji: kreativnostjo, kulturo, glasbo, igrifikacijo in socialnim mreženjem ter pametnimi mesti v okviru t.i. "Edutainment" pristopa, ki bo predstavljal pomemben prispevek k COP28.

V okviru delegacije je predviden obisk:

  • Tehnološkega parka Sharjah
  • Vernewell poslovnega centra, predvideno 22. 5. 2023
  • Zagotovljenih je 10 VIP vstopnic na tehnološko konferenco Seamless Middle east (za rezervacijo pošljite mail na nena.dokuzov@gov.si), dogodek poteka 23. in 24. 5. 2023

Predviden odhod delegacije: nedelja, 21. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Ljubljane v Dubaj)

Predviden povratek delegacije: sreda, 24. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Dubaja v Ljubljano)

Prijavite se lahko najkasneje do 20. maja 2023 oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji.

Dodatne informacije in prijave

Close