O prenosu tehnologij v gospodarstvo z dr. Alison Campbell v spletnih predavanjih

O prenosu tehnologij v gospodarstvo z dr. Alison Campbell v spletnih predavanjih

O prenosu tehnologij v gospodarstvo z dr. Alison Campbell v spletnih predavanjih

Eno izmed pomembnih področij delovanja Enterprise Europe Network predstavlja prenos tehnologij iz akademsko-raziskovalnega okolja v poslovno prakso podjetij, kjer ideje, projekti in novosti iz laboratorijev in raziskovalnih ustanov, najdejo svojo pot v podjetja in s tem med potrošnike.

Na ta način lahko podjetja v sodelovanju z raziskovalci predstavijo nove proizvode in storitve na trgu, izboljšajo proizvodne procese v smeri zmanjševanja stroškov in večje ekološke sprejemljivosti, obenem pa pogostokrat vključujejo spremembe, ki vplivajo na številna področja poslovanja: proizvodnjo, prodajo, logistiko, poprodajne storitve …

Z namenom mednarodnega deljenja izkušenj in spoznanj na tem področju, smo v novembru na povabilo partnerja projekta Enterprise Europe Network v Sloveniji, Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ''Jožef Stefan'', gostili mednarodno strokovnjakinjo in direktorico irske organizacije Knowledge Transfer Ireland, dr. Alison Campbell.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj pri povezovanju raziskovalcev in podjetij, ustanavljanju zagonskih podjetij, svetovanjem pri prenosu tehnologij in odprtem inoviranju, je predstavila zadevno področje na dveh predavanjih.

S predavanjem Knowledge transfer - a fine balance je 12. novembra 2020 v okviru Kolokvijev na Institutu ''Jožef Stefan'' predstavila temeljne značilnosti prenosa tehnologij z vidika raziskovalnih institucij, kateri dejavniki vplivajo na uspeh prenosa, kakšni trendi se trenutno porajajo, obenem pa tudi o vplivu okolja na prenos tehnologij.

Drugo predavanje Good practices in knowledge transfer je bilo izvedeno 13. novembra 2020 v okviru delavnice Mladi upi 2020 za mlade raziskovalce, študente in ostale zainteresirane v podjetniške teme. Obravnavane so bile vsebine, povezane z zaščito idej (intelektualna lastnina) in ustanavljanjem odcepljenih podjetij, o zahtevah v gospodarstvu, trženju in tržnih raziskavah, kot tudi nasveti za vse, ki se odločajo za podjetniško pot.

Ne glede na to, ali ste se do sedaj že srečali s prenosom tehnologij, vam obe enourni predavanji predstavita pomembne tematike, s katerimi lahko najdete nove priložnosti za vaše poslovanje.

Close