Nepovratna sredstva za krožne inovacije v biogospodarstvu

Nepovratna sredstva za krožne inovacije v biogospodarstvu

Nepovratna sredstva za krožne inovacije v biogospodarstvu

Slovensko biogospodarsko stičišče, ustanovljeno oktobra 2023, pripravlja drugo srečanje članov in deležnikov v biogospodarstvu, in sicer 3. junija 2024 v prostorih Centra za poslovno usposabljanje (CPU). Dogodek je plod sodelovanja treh organizacij, ki predstavljajo vodstveno telo v stičišču – Circular Change, Gospodarska Zbornica Slovenije-Združenje kemijske industrije in podjetje Anteja ECG. Na prvem srečanju deležnikov v oktobru je bila kot največja ovira izpostavljeno financiranje projektov za zagon biogospodarstva v Sloveniji, zato se tokratni dogodek osredotoča prav na to: EU in državna sredstva za financiranje krožnih inovacij in projektov.

Dogodek je organiziran v partnerstvu s Circular Bio-based Europe Joint Undertaking. Na dogodku bodo predstavili 233 milijonov EUR vreden razpis za nove projekte v krožnem biogospodarstvu. Dogodek bo gostil osem govorcev iz vseh sfer gospodarstva, od podjetij do podpornih organizacij, ki bodo predstavili financiranje novih inovativnih projektov na področju biomase. Dogodek je prvi v sklopu dveh srečanj, ki se osredotoča na zelene finance, naslednji je planiran jeseni, kjer bodo v ospredju privatne investicije in sredstva za pospešitev biogospodarstva.

PROGRAM DOGODKA

KDAJ: 3. junij ob 11h (registracija in kava 11.00-11.30)

KJE: Center za poslovno usposabljanje (CPU), Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana, dvorana Sava

UDELEŽENCI: Podjetja, raziskovalne institucije, izobraževalne institucije, ministrstva, združenja, nevladne organizacije

Organizator: GZS, Circular Change,  Gospodarska Zbornica Slovenije-Združenje kemijske industrije in podjetje Anteja ECG
Kontakt: Nina Vrabelj , 01 5898 002 , nina.vrabelj@gzs.si

Close