Na 3. prednovoletnem srečanju z raziskovalci Univerze v Mariboru

Na 3. prednovoletnem srečanju z raziskovalci Univerze v Mariboru

Na 3. prednovoletnem srečanju z raziskovalci Univerze v Mariboru

Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru je v petek, 14. decembra 2018, organizirala »3. prednovoletno srečanje z raziskovalci Univerze v Mariboru«, kjer so predstavili kompetence in kapacitete Univerze v Mariboru, s posebnim poudarkom na lanskih najodmevnejših razvojno - raziskovalnih dosežkih članic Univerze v Mariboru ter možnosti razvojno-podjetniškega sodelovanja v Evropski uniji s primeri dobrih praks inovacijsko-podjetniških ekosistemov držav Evropske unije.

Soorganizatorja srečanja sta bila JEUNE (Youth Entrepreneurs of Europe Union) in Občina Hoče - Slivnica.

Uvodno predavanje na dogodku je bilo namenjeno predstavitvi mreže EEN, predvsem področij, na katerih mreža nudi podporo malim in srednje velikim podjetjem. V okviru srečanja sta potekali dve okrogli mizi. Na prvi okrogli mizi so bili predstavljeni lanski odmevnejši primeri dobrih praks prenosa znanja in tehnologij iz akademskega v poslovno okolje. Na drugi okrogli mizi pa so predstavnik JEUNE, OECD BIAC, EuCham - European Chamber in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, skupaj s predstavniki podjetij, ki jim je uspel globalni preboj v relativno kratkem času, približali možnosti razvojno-podjetniškega sodelovanja v Evropski uniji. Vzporedno z drugo okroglo mizo so potekali vnaprej dogovorjeni R2B in B2B sestanki.

Dogodek so otvorili rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič, v.d. direktorja Direktorata za znanost na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport dr. Meta Dobnikar, župan Občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak ter predsednik JEUNE Andrea Gelfi. Skupaj se je dogodka udeležilo 76 uspešnih gospodarstvenikov, 33 predstavnikov podpornih inštitucij in oblikovalcev politik ter 89 raziskovalcev in drugih predstavnikov Univerze v Mariboru.

Close