Evropska obrambna agencija (EDA): nagrade za najboljše obrambne raziskave in inovativne tehnologije

Evropska obrambna agencija (EDA): nagrade za najboljše obrambne raziskave in inovativne tehnologije

Evropska obrambna agencija (EDA): nagrade za najboljše obrambne raziskave in inovativne tehnologije

EDA je odprla natečaj za nagrado za inovacije na področju obrambe za leto 2023

Evropska obrambna agencija (EDA) je 15. februarja objavila poziv k oddaji prijav za nagrado za inovacije na področju obrambe za leto 2023, ki je letos namenjena tehnologijam za situacijsko zavedanje ter tehnologijam za komunikacijske in informacijske sisteme. Za najboljše inovativne zamisli bosta podeljeni dve nagradi (po ena nagrada za vsako kategorijo). Od nagrajencev se pričakuje, da bodo predlagali zamisli, ki bi, če bi bile izvedene do leta 2030, prispevale k izboljšanju in okrepitvi posebnih obrambnih zmogljivosti EU.

Zmagovalne ideje ali koncepti bodo prejeli po 30 tisoč evrov.

Rok za oddajo prijav je 15. junij 2023.

Pravila natečaja in merila/podrobnosti za prijavo so na voljo tukaj (ter priloge k razpisu in več informacij tukaj).

Cilj nagrade EDA za inovacije na področju obrambe je spodbuditi tehnološke inovacije na področju obrambe v Evropi s podpiranjem skupnosti in inovatorjev na področju raziskav in tehnologije, ki niso povezane z obrambo in bodo imele vedno večjo vlogo pri razvoju in proizvodnji prihodnjih evropskih obrambnih zmogljivosti.

Nagrada bo podeljena na letni konferenci EDA decembra v Bruslju.

Več informacij: https://eda.europa.eu/news-and-events/news/2023/02/16/eda-opens-2023-defence-innovation-prize-competition

Natečaj za najboljše raziskovalne članke s področja obrambe

Odprt je tudi razpis za raziskovalne, tehnološke in inovacijske prispevke.

Zmagovalni prispevki bodo vsebovali zamisli, ki bi, če bi bile izvedene do leta 2035, prispevale h krepitvi posebnih obrambnih zmogljivosti EU. Prispevki bodo ocenjeni glede na njihovo kakovost in vpliv, s posebnim poudarkom na tehnologiji in inovacijah za pomoč pri pokrivanju obrambnih potreb in pomanjkljivosti Evropske unije.

Cilj natečaja je spodbujati in podpirati delo raziskovalcev na začetku kariere s predstavitvijo njihovega dela obrambni skupnosti, spodbujati sodelovanje inovatorjev, da bi razširili njihov dostop do nastajajočih in potencialno prelomnih raziskav, ter opredeliti področja, na katerih so potrebne dodatne naložbe za izpolnjevanje prihodnjih potreb po obrambnih zmogljivostih.

Podeljene bodo tri nagrade, vsaka od njih pa je vredna štiri tisoč evrov.

Rok za oddajo prijav je 2. april 2023.

Pravila natečaja in merila za prijavo so na voljo tukaj in tukaj (ter priloge k razpisu tukaj). Nagrada bo uradno podeljena na Dnevih obrambnih inovacij EDA 2023 konec tega leta.

Več informacij: https://eda.europa.eu/news-and-events/news/2023/02/01/eda-opens-first-competition-for-best-defence-research-papers#

Close