ENISA - anketa o izzivih kibernetske varnosti majhnih in srednje velikih podjetij v času koronavirusa

ENISA - anketa o izzivih kibernetske varnosti majhnih in srednje velikih podjetij v času koronavirusa

ENISA – anketa o izzivih kibernetske varnosti majhnih in srednje velikih podjetij v času koronavirusa

Agencija Evropske unije za kibernetsko varnost (ENISA, The European Union Agency for Cybersecurity) že vse od svoje ustanovitve v letu 2004 deluje na področju kibernetske varnosti znotraj Evrope in tesno sodeluje z državami članicami, podjetji in ostalimi deležniki pri ključnih vprašanjih in izzivih področja, kot tudi pri shemah certificiranja.

Z namenom identifikacije kibernetsko-varnostnih izzivov, s katerimi se soočajo majhna in srednje velika podjetja v obdobju koronavirusa, kot tudi z zmožnostjo soočanja z njimi in prepoznavanjem dobrih praks, ki se jih podjetja poslužujejo, so objavili krajšo spletno anketo Survey on cybersecurity challenges for SMEs.

Vprašanja so pretežno splošne narave in vključujejo poleg osnovnih podatkov o podjetju, tudi področja uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij, katere spremembe so bile uvedene od začetka pandemije in kakšna tveganja/izzive so podjetja zaznala v zadnjem obdobju. Izpolnjevanje ankete nudi tudi možnost sodelovanja v naslednjih fazah ankete, za kar pa je treba vnesti elektronski naslov.

Anketo je možno izpolniti do 15. septembra 2020, do 12:00 (CET).

Povezava do ankete

Close