EIT Digital Challenge 2020

EIT Digital Challenge 2020

EIT Digital Challenge 2020

Z letošnjo sedmo izdajo digitalnega izziva EIT, se boste lahko evropska zagonska podjetja znova pomerila v petih tematskih sklopih (digitalne tehnologije, digitalna industrija, digitalna mesa, digitalno dobro počutje in digitalne finance). Pri izboru najboljših dvajsetih podjetij, bo komisija izkušenih strokovnjakov presojala trg za izbrano rešitev, priložnosti internacionalizacije in skupino, ki stoji za podjetjem, dodatno pa tudi, v kolikšni meri rešitev sovpada s tematskimi sklopi in ali bo podpora EIT lahko prispevala k njenemu nadaljnjemu uspehu.

Prijavijo se lahko hitrorastoča tehnološka podjetja z mednarodnimi ambicijami, ki še ne poslujejo 10 let, se nahajajo v eni izmed članic Evropske unije, Velike Britanije ali države znotraj H2020, v letu 2019 oziroma do datuma prijave v letu 2020 pa so dosegla vsaj 300.000 evrov prihodkov (ali prejela 2 milijona evrov investicij).

Izbranih 20 podjetij bo predstavilo svojo rešitev na ekskluzivnem dogodku pred komisijo investitorjev in predstavnikov znanih korporacij, med najboljših 5 podjetij pa bo razdeljena denarna nagrada iz sklada v višini 350.000 evrov, namenjenih njihovi internacionalizaciji. Prvo uvrščeno podjetje bo prejelo 100.000 evrov.

Dodatne ugodnosti bodo obsegale podporo pri dostopu na trg in pri zbiranju finančnih sredstev, dostop do panevropske inovacijske mreže z več kot 200 uglednimi podjetniškimi, univerzitetnimi in raziskovalnimi partnerji, in tudi podporo pri promociji podjetja po Evropi.

Rok za prijavo je 7. junij 2020 preko registracijske strani. Dodatne informacije in podrobnejši pogoji za sodelovanje, so na voljo v objavi.

Close