Dogodki

29Sep

Trajnostni razvoj cestnega prometa

Vabljeni na nacionalno konferenco »Trajnostni razvoj cestnega prometa«, ki bo potekala v petek, 29. septembra 2023, s pričetkom ob 10.00 uri v kongresnem centru, Grand Hotel Sava, v Rogaški Slatini.

Dogodek organizira Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (Sekcija za promet) in Gospodarska zbornica Slovenije (Združenje za promet) ter  Ministrstvo za infrastrukturo.

Cestni transport in logistika sta ključnega pomena za oskrbo gospodarstva. Imela sta, in še vedno imata ključno vlogo pri gospodarski rasti. Z rastjo mednarodne trgovine in notranje logistike, povečanim obsegom dostavnih točk in povečanimi pričakovanji strank se povpraševanje po transportnih storitvah hitro povečuje. Ta rast pa zahteva nujno prilagoditev transportnih podjetij. Nujno je vlaganje v sodobno digitalizacijo cestnega prometa, ki omogoča konkurenčnost na trgu storitev, poveča učinkovitost, sledljivost, varnost in pozitivno prispeva k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje. Digitalizacija, vključno z avtomatizacijo in digitaliziranimi informacijskimi tokovi cestnega transporta bistveno prispeva tudi k zmanjšanju zastojev na cestah in mejnih prehodih.

Namen konference je spodbujanje dialoga deležnikov sektorskega ekosistema, oblikovanje politik, nove možnosti financiranja, izmenjava mnenj, predaja znanja in izkušenj. Konferenca je namenjena strokovni javnosti, odločevalcem, podjetjem in tudi zainteresirani splošni javnosti.

Program

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Predhodna prijava na dogodek je obvezna do četrtka, 21. 9. 2023 preko elektronske prijavnice. Število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Podrobnosti

Pričetek
29 Sep, 2023
Konec
29 Sep, 2023

Organizator

Prizorišče

Vsi dogodki

Close