Dogodki

13Jan

Spletni seminarji za razpis COVID-X Open Call #1

TERMIN: od 13. do 20. januarja 2021

LOKACIJA: svetovni splet

ORGANIZATOR: Covid-X

OPIS: Pod okriljem Evropske unije je zaživel pospeševalni program COVID-X, ki bo v dveh letih z dvema razpisoma podprl tehnološke rešitve s področja podatkov in umetne inteligence za soočanje z izzivi koronavirusa. Sami izzivi obsegajo področje (1) diagnosticiranja z zgodnjim odkrivanjem okužbe oziroma inovativnimi pristopi diagnostike, (2) spremljanja poteka pri zaznanih simptomih (prognoza) z osebno in oddaljeno nego ter (3) kasnejšega spremljanja, ko simptomi že izzvenijo.

Pričakovana stopnja tehnološke zrelosti (TRL - technology readiness level) rešitev je sedem ali več, prav tako pa je rešitev v pridobivanju označbe CE oziroma jo lahko že uporablja.

Podjetja bodo lahko z uspešno prijavo na razpis pridobila 100 tisoč evrov sredstev za preizkus rešitve (validacijo) pri enem izmed partnerjev zdravstvenega sektorja v Italiji, Španiji ali na Švedskem, če pa lahko rešitev preizkusijo s svojim izvajalcem zdravstvenih storitev, potem se lahko potegujejo za 150 tisoč evrov sredstev. Vzporedno bo potekal 10-mesečni program z izobraževanji in drugimi pripravami za umestitev rešitve na trg.

Za podrobnejšo predstavitev programa, prijave na razpis z rokom 27. januarja 2021 in možnostjo pridobitve dodatnih informacij, bodo organizirani spletni seminarji ob naslednjih terminih:

DODATNE INFORMACIJE: Podrobnejše informacije o programu COVID-X so na voljo na spletni strani programa oziroma v preglednem letaku z osnovnimi informacijami o prvem razpisu.

Podrobnosti

Pričetek
13 Jan, 2021
Konec
20 Jan, 2021

Organizator

Prizorišče

Naslov
na spletu
Vsi dogodki

Close