Dogodki

17Okt

Konferenca Industrija prihodnosti 2022

Konferenca Industrija prihodnosti 2022: Industrija je ženskega spola

Datum: 17. oktober 2022, ob 10.00 uri

Kraj: Cukrarna, Ljubljana

Energetska kriza, zaostanki v dobavah surovin in materialov, rastoče cene, vojna v Ukrajini, predstavljajo vse večji izziv vodilnim v podjetjih na področju načrtovanja, usmerjanja, koordinacije in izvajanja drugih aktivnosti, ki so kritične za dobro delovanje ekip, podjetij ali organizacij.

Ženske in moški kriznemu upravljanju prinašajo različne veščine in kompetence, a vendar ostajajo ženske na vodstvenih položajih v manjšini. V Evropski uniji je med vsemi menedžerji le ena tretjina žensk, čeprav jih je med vsemi zaposlenimi skoraj polovica. Slovenija z 42-odstotnim deležem žensk na menedžerskih položajih zaseda peto mesto v EU.

Ženske v industriji imajo drugačen pristop k reševanju izzivov in kriz. So uspešne. Zato postaja v teh časih še toliko pomembnejše preseganje razkoraka med spoloma. Potrebujemo boljše sodelovanje med strokovnjaki, ne glede na spol, tudi oblikovanje mešanih timov.

Na že 4. konferenci Industrija prihodnosti bodo govorke in govorci iz politike in gospodarstva razpravljali o vlogi in pomenu ženskega vodenja tako v industriji kot v širšem gospodarstvu. Gospodarstvenice bodo na dveh okroglih mizah razpravljale o svojem pogledu na krize kot priložnosti za razvoj ter o zeleni, pametni in ustvarjalni prihodnosti industrije in o cilju, da z večjim vključevanjem žensk v ekipe pridemo do prebojnih inovacij.

Konferenco bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Matjaž Han.

Inspirativna govorka konference bo podjetnica in pobudnica dobrodelne organizacije Anina zvezdica, ga. Ana Lukner Roljić.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Podrobnosti

Pričetek
17 Okt, 2022
Konec
17 Okt, 2022

Organizator

Prizorišče

Vsi dogodki

Close