Dogodki

11Jun

Evropski semester 2019 – kateri strukturni izzivi čakajo Slovenijo?

TERMIN: 11. junij 2019, od 12.00 do 15.30 ure

LOKACIJA: Hiša Evropske unije, konferenčna dvorana Rim, Dunajska cesta 20, Ljubljana

ORGANIZATOR: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Slovenska tiskovna agencija

OPIS: Na podlagi 5. junija 2019 objavljenih predlogov priporočil Evropske komisije državam članicam znotraj evropskega semestra, bodo le-ta predstavljena slovenski javnosti. S tovrstnim objavljanjem analiz načrtov držav članic in priporočil od leta 2010 naprej, ima vsaka država članica možnost razprave za zagotavljanje vzdržnih javnih financ, izogibanju prekomernim makroekonomskim neravnovesjem ter spodbujanju naložbene aktivnosti in podpori spremembam za ustvarjanje novih delovnih mest in gospodarske rasti.

Osrednje točke prihajajoče konference v Ljubljani bodo predvsem strukturni izzivi glede vzdržnosti javnih financ in spreminjajočega se trga dela ter predstavitev možnosti tehnične pomoči Evropske komisije za podporo strukturnim reformam.

Po uvodnem nagovoru bosta potekala panela ''Evropski semester: Pogled iz Slovenije'' in ''Izzivi na trgu dela: v iskanju rešitev'', kjer bodo svoje poglede predstavili vidni predstavniki domačih in evropskih institucij, svetov, uradov in služb.

Udeležba na konferenci je brezplačna, potekala pa bo v slovenskem in angleškem jeziku z zagotovljenim simultanim tolmačenjem.

REGISTRACIJA: Prijava je možna do 7. junija 2019 preko spletne prijavnice.

DODATNE INFORMACIJE: Več informacij o konferenci in programu so na voljo na spletni strani Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Podrobnosti

Pričetek
11 Jun, 2019 12:00
Konec
11 Jun, 2019 15:30

Organizator

Prizorišče

Naslov
Hiša Evropske unije, konferenčna dvorana Rim, Dunajska cesta 20, Ljubljana
Vsi dogodki

Close