Dogodki

14Sep

5. Stičišče znanosti in gospodarstva

TERMIN: od 14. do 18. septembra 2022

LOKACIJA: Celjsko sejmišče, hala L1, Dečkova 1, Celje

ORGANIZATOR: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

OPIS: Septembra bo na celjskem 54. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS) potekalo Stičišče znanosti in gospodarstva v svoji peti izvedbi.

Osnovni namen projekta je promocija slovenske znanosti in prizadevanje za tesnejše sodelovanje med svetom znanosti in gospodarstva. Že od samega začetka je vodja projekta Janez Škrlec, nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije, ustanovitelj Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS ter prejemnik številnih visokih priznanj za povezovanje znanosti in gospodarstva. Temeljno vodilo projekta je predstavitev dela in znanstvenih dosežkov slovenskih raziskovalnih institucij, ki bodo številčno zastopane s strani domačih institutov, univerz, fakultet in IJS CTT in centrov odličnosti. Fokus predstavitve je usmerjen tudi v digitalizacijo, digitalno transformacijo, nove poslovne modele in uspešno delovanje v industriji 4.0, ter vstopanju v prihajajočo industrijo 5.0 in Družbo 5.0. Predstavitev v okviru »Stičišča znanosti in gospodarstva« se usmerja tudi v konvergentne tehnologije, še zlasti DARQ in NBIC in na prihajajočo biodigitalno konvergenco.

Dogodek je odlična priložnost za predstavitev in seznanitev s tehnologijami na področjih, kot so mehanotronika, avtomatika, robotika, elektronika, energetika, IKT, bionika, medicinske tehnologije, vesoljske tehnologije in drugo. V letošnjem letu bo posebna pozornost posvečena mikro, bio in nanotehnologijam in še zlasti bioniki in vesoljskim tehnologijam, obenem pa bodo obravnavani novi tehnološki procesi, visokotehnološke inovacije, novodobni poklici in sodobni izobraževalni programi.

V skladu s ciljem projekta za tesnejše sodelovanje med znanostjo in gospodarstvom, bodo pri izvedbi sodelovala visokotehnološka podjetja, opisani pa bodo tudi primeri dobre prakse tovrstnega sodelovanja.

Podrobnosti

Pričetek
14 Sep, 2022
Konec
18 Sep, 2022

Organizator

Prizorišče

Naslov
Celjsko sejmišče, hala L1, Dečkova 1, Celje
Vsi dogodki

Close