DAN INOVATIVNOSTI 2022: kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost

DAN INOVATIVNOSTI 2022: kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost

DAN INOVATIVNOSTI 2022: kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost

Gospodarska zbornica Slovenije bo letos že dvajsetič nagradila najboljše inovacije v Sloveniji. Za najvišja priznanja se poteguje 45 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih uvrstile med najboljše. Slogan letošnje podelitve je “Z inovacijami premikamo meje”.

Podelitev nacionalnih priznanj GZS za najboljše inovacije in Konferenca o vlogi dizajna pri inoviranju v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM 3.0)

20. september 2022, Kongresni center Brdo pri Kranju

PROGRAM

O DOGODKU

Tehnologija ni dovolj, kako vključiti design v inovacije, ki bodo spremenile prihodnost

Dizajnerji niso le dobri risarji z občutkom za “lepo”. So predvsem strokovnjaki, izučeni in izkušeni v poslušanju uporabnikov in razumevanju njihovih potreb in načrtovanju izvirnih rešitev za njihovo zadovoljitev. So tisti, ki tehnološke rešitve “prevedejo” v uporabne in privlačne izdelke in obenem tisti, ki lahko inženirjem in drugim strokovnjakom v podjetju ponudijo drugačno, uporabniško perspektivo in s tem nove priložnosti za inovacije. V časih kriz, ko na preverjene prodajne poti, nizke cene, dosegljivost surovin ter predvidljivo vedenje potrošnikov ne moremo računati, so tako prav oblikovalci tisti, ki nam lahko pomagajo prilagajati ponudbo hitro spreminjajočim se razmeram, razvijati relevantne izdelke in v kriznih pogojih prepoznati potenciale za izboljšanje in inoviranje.

Letošnji dan inovativnosti namenjamo netehnološkim inovacijam – od kje (če ne iz tehnologije) novosti izvirajo, kaj izboljšujejo, kako jih kot podjetje uporabljamo za dosego poslovnih ciljev in kako jih lahko kot gospodarstvo spodbujamo?

Dopoldne se bomo učili od najboljših. V uvodnem predavanju bomo spoznali pomen dizajn inovacij, primere uspešnih implementacij in spodbud, ki so jih deležne v zahodni in severni Evropi ter dobre primere njihove uporabe v podjetjih.

Popoldne se bomo osredotočili na Slovenijo: kako dobro poznamo in upravljamo vire kreativnosti in dizajn inovacij, kje so skriti potenciali, kako razvit je ekosistem za spodbujanje inovativnosti pri nas in kako se v njem znajdejo podjetja, ki jim je prav dizajn inoviranje prineslo mednarodni preboj.

Dan inovativnosti bo potekal v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je prijava preko spletne prijavnice.

Rok prijave je do petka, 16. 9. 2022.  Kontakt: simon.vrbanic@gzs.si

Close