Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in EIT v programu Obzorja Evropa

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in EIT v programu Obzorja Evropa

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in EIT v programu Obzorja Evropa

Vljudno vabljeni na brezplačni informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa, ki bo potekal 16. novembra 2022 v Veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, Ljubljana.

Dogodek soorganizirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Obzorja Evropa (Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in razvoj v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Digitalno področje ima zelo pomembno vlogo znotraj programa Obzorja Evropa, saj je umeščeno kar v dva stebra programa. Preko Grozda 4 za digitalno področje, industrijo in vesolje je umeščeno v drugi steber programa, ki je namenjen reševanju globalnih izzivov in spodbujanju evropske industrijske konkurenčnosti. Hkrati pa je uvrščeno tudi v tretji steber programa, ki je namenjen spodbujanju  inovativne Evrope, kjer EIT Digital skozi direktno financiranje in izobraževanja vlaga v strateška področja za pospešitev razvoja in širitve digitalnih tehnologij, ki temeljijo na raziskavah (deep tech), s poudarkom na ključnih družbenih izzivih Evrope: digitalna tehnologija, digitalna mesta, digitalna industrija, digitalna dobrobit in digitalne finance.

Na dogodku bodo najprej predstavili program za digitalno področje v Grozdu 4 za obdobje 2023-2024, ter EIT Digital programe financiranja in izobraževanja. V drugem delu dogodka pa boste spregovorili o uspešnih dobrih praksah iz Slovenije, kjer bodo prijavitelji in udeleženci izobraževanj predstavili svoje projekte ter delili z vami svoje izkušnje in nasvete.

Udeležba je brezplačna.

Dogodek bo predvidoma trajal od 9.30 do 13.30 ure, sledilo pa mu bo mreženje ob pogostitvi.

Število mest bo omejeno, zato vabljeni k prijavi preko spletne prijavnice na povezavi.

Kraj: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (Velika dvorana), Masarykova cesta 16, Ljubljana

Datum: 16. november 2022, od 9.30 do 13.30 ure

PROGRAM

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa je potekal 16. novembra 2022 v Veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in prinesel veliko novih informacij in povezav. Dogodek je bil soorganiziran v sodelovanju med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ter javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Obzorja Evropa (Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in razvoj v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Digitalno področje ima zelo pomembno vlogo znotraj programa Obzorja Evropa, saj je umeščeno kar v dva stebra programa. Preko Grozda 4 za digitalno področje, industrijo in vesolje je umeščeno v drugi steber programa, ki je namenjen reševanju globalnih izzivov in spodbujanju evropske industrijske konkurenčnosti. S financiranjem digitalnih raziskovalno razvojnih projektov Grozda 4 se podpira razvoj ključnih digitalnih in prihajajočih tehnologij, sektorjev in verig vrednosti, ki bodo podpirale odprto, strateško avtonomijo Evrope. Hkrati pa je preko programa EIT - Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo uvrščeno tudi v tretji steber programa, ki je namenjen spodbujanju  inovativne Evrope, kjer EIT Digital skozi direktno financiranje in izobraževanja vlaga v strateška področja za pospešitev razvoja in širitve digitalnih tehnologij, ki temeljijo na raziskavah (deep tech), s poudarkom na ključnih družbenih izzivih Evrope: digitalna tehnologija, digitalna mesta, digitalna industrija, digitalna dobrobit in digitalne finance.

Program dogodka:

Predstavitve programov in partnerstva:

  • Predstavitev Delovnega programa 2023-2024 za digitalno področje Grozda 4 - Pedro das Neves Moreira, vodja sektorja, DG CNECTDG CNECT(v angleškem jeziku)
  • Predstavitev programov financiranja in izobraževanja skupnosti EIT Digital - Tuan Trinh, EIT Digital direktor za vzhodno regijo(v angleškem jeziku)
  • Predstavitev evropskega partnerstva za umetno inteligenco, podatke in robotiko Adra - Emanuela Girardi, članica Upravnega odbora Adra(v angleškem jeziku)

Predstavitve izkušenj uspešnih prijaviteljev:

  • Projekta TANGO in ICOS kot primera dobre prakse na destinaciji za podatkovne in računalniške tehnologije v Grozdu 4, dr. Daniel Vladušič, vodja raziskav, Xlab d.o.o
  • Projekt euROBIN kot primer dobre prakse na destinaciji za digitalne in prihajajoče tehnologij za konkurenčnost ter uresničevanje zelenega dogovora v Grozdu 4, prof. dr. Aleš Ude, vodja Odseka za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko, IJS
  • Poletna šola EIT Digital: izkušnja bistrih umov za razvoj novih digitalnih rešitev in mreženje v globalni digitalni skupnosti, dr. Zorica Latinović, raziskovalec ekspert v razvoju bioloških učinkovin in Ognen Jakasanovski, raziskovalec ekspert farmacevtskega razvoja, Lek farmacevtska družba d.d.
  • Projekt FROOM care kot primer dobre prakse združitve zdravstva in digitalnega v sodoben pripomoček za fizioterapijo, Grega Nahtigal, ustanovitelj, DTs HUB d.o.o.

Close