September 2021

September 2021

Tehnološke ponudbe

  • TOIT20210719001

Italijansko zagonsko podjetje razvija programsko opremo in pripadajoča orodja na področju digitalnega učenja, obenem pa nudi storitve svetovanja in dostopa do programske infrastrukture. Iščejo partnerje v okviru licenčnega sporazuma in sporazuma o tehničnem sodelovanju za skupni nadaljnji razvoj s poudarkom na zdravstvenem sektorju in za izvajanje strokovnega izobraževanja.

  • TORU20210804003

Ruski inštitut je razvil tehnologijo večslojnih prevlek za titanove implantante (organe) v povezavi z zaščitnimi lastnostmi nanodelcev in biopolimerov. Učinkujejo antibakterijsko in na ta način zmanjšujejo tveganje nastanka vnetja. K sodelovanju vabijo proizvajalce titanovih implantatov za sklenitev komercialnega sporazuma s tehnično podporo.

  • TOKR20210805001

Korejsko biotehnološko podjetje je razvilo novo zdravilo za zdravljenje revmatoidnega artitisa, ki pospeši okrevanje in celjenje sklepov. V primerjavi s podobnimi rešitvami omogoča večji nadzor in je bolj imunogen. Sodelovati želijo s farmacevtskimi in biotehnološkimi partnerji, s katerimi bodo podpisali licenčni sporazum.


Tehnološka povpraševanja

  • TRCN20210903001

Kitajsko podjetje se ukvarja z razvojem, proizvodnjo in trženjem opreme na področju okolja in energije. Pri razgradnji lopatic vetrnih turbin se soočajo s težavo, ker ni primernega načina/tehnologije, zato lopatice na mestu samem razrežejo, kar poleg nevarnosti za zaposlene traja tudi dlje časa. Zanimajo se za napredne tehnologije razgradnje lopatic vetrnih turbin iz Evrope, pri čemer bi sodelovanje potekalo s komercialnim sporazumom s tehnično podporo.

  • TRNL20210901001

Nizozemsko gradbeno podjetje išče poslovne in akademske partnerje, ki bi lahko s svojimi rešitvami prispevali k merjenju, povečevanju, ohranjanju oziroma obnavljanju biotske raznovrstnosti okoli gradbišč. Za ta namen naj bodo partnerji dejavni na področju ekologije, trajnostne naravnanosti oziroma podatkovnih analiz, obenem pa naj imajo tehnologije, prototipe, storitve, (fizične) proizvode, digitalna orodja ali druge rešitve, ki bi jih lahko preko sporazuma o tehničnem sodelovanju nadalje razvijali.

  • TRIT20210906001

Skupina italijanskih podjetij iz sektorja električnih vozil išče ponudnike rešitev za brezžično polnjenje električnih vozil (brez priklopa preko posebnih konektorjev, zaželeno je preko tal v garaži oziroma tudi takrat, ko se avto premika). Sodelovanje bo potekalo glede na doseženo razvitost rešitve: licenčni sporazum za že razvito tehnologijo, pri še zahtevanem nadaljnjem razvoju bi italijanska podjetja sodelovala s svojim znanjem preko sporazuma o tehničnem sodelovanju, če pa bodo za prenos tehnologije zahtevane različne podporne storitve, potem bi sodelovanje potekalo preko komercialnega sporazuma s tehnično podporo.


Close