November 2019

November 2019

Tehnološke ponudbe

  • TOFI20180419001

Finsko podjetje je razvilo mobilno informacijsko službo za bolnike za zbiranje, analizo in izmenjavo informacij med zdravstvenimi delavci in bolniki s sladkorno boleznijo ali drugimi kroničnimi boleznimi. Podjetje trenutno išče licenčne pogodbe z izvajalci zdravstvenih storitev v nordijskih in drugih evropskih državah.

  • TOCZ20191014001

Češki izumitelj ponuja rešitev za večnamensko sončno elektrarno. Ponujena rešitev deluje na osnovi štirih neodvisnih sistemov, ki - zahvaljujoč hranilniku energije - lahko proizvajajo elektriko neprekinjeno. Glavne prednosti so kombinacija sončne elektrarne in razsoljevanja morske vode, ki vodijo k hitrejšemu donosu naložb kot običajni projekti. Izumitelj išče partnerje, da bi še naprej razvijal idejo, ki temelji na finančni ali licenčni pogodbi.

  • TOBY20180411001

Beloruski raziskovalni inštitut ponuja nove metode in opremo za sintezo kovinskega prahu, ki se uporablja za proizvodnjo mehkih magnetnih materialov z boljšimi lastnostmi. Tehnologija zmanjšuje proizvodne stroške mehkih magnetnih materialov v 1,5-2 krat v primerjavi z obstoječimi metodami. Inštitut išče sodelovanje z industrijskimi partnerji za licenčno pogodbo, komercialni sporazum s tehnično pomočjo ali sporazum o skupnem vlaganju in institucije za raziskave in razvoj za sporazum o sodelovanju na področju raziskav.


Tehnološka povpraševanja

  • TRES20191111001

Špansko podjetje razvija tehnologije za preoblikovanje rastlinskih odpadkov v biološko razgradljive industrijske materiale, ki lahko v nekaterih aplikacijah nadomestijo plastiko. Iščejo podjetja, ki bi jim lahko zagotovila stroje za brizganje celuloze in/ali sorodne tehnologije, ki so pomembne za njihov postopek, saj bi želeli zgraditi nizko proizvodno, demonstracijsko tovarno. Podjetje potencialnim ponudnikom ponuja sporazume o komercialnih agencijah in sporazume o skupnem vlaganju.

  • TRPL20190910001

Poljsko podjetje oblikuje in izdeluje različne oblike kabin za notranjo uporabo. Takšni izdelki omogočajo udobne pogovore v krajih, ki nimajo zasebnosti, kot so pisarne Open Space, proizvodne hale, restavracije in klubi ter razstavni prostori. Za boljšo konkurenčnost izdelka si podjetje išče nove tehnologije s posebnim poudarkom na multimedijskih in telekomunikacijskih tehnologijah, za izboljšanje svojih izdelkov s komercialno pogodbo s tehnično pomočjo.

  • TRDE20191001001

Nemško podjetje in raziskovalna organizacija razvijata avtomatiziran postopek recikliranja pred drobljenjem za avtomobilsko ali strojno industrijo za zagotovitev skoraj 100% recikliranja redkih in dragocenih materialov. Postopek zahteva avtomatizirane stroje za razstavljanje in sortiranje. Konzorcij išče proizvajalca strojev ali inštitut kot raziskovalnega partnerja za zagotovitev tehnologije razstavljalnih in sortirnih strojev.

Close