Januar 2022

Januar 2022

Tehnološke ponudbe

  • TOTR20211117001

Turška univerza je razvila nov postopek na področju (priprave) keramike, ki je v primerjavi z obstoječimi bistveno poenostavljen, obenem pa časovno in stroškovno učinkovit. Izvedba postopka v laboratoriju je potekala pri sobni temperaturi. Za sodelovanje iščejo uveljavljena podjetja za proizvodnjo keramičnih izdelkov, pri čemer bo sodelovanje lahko potekalo na temelju licenčnega in/ali proizvodnega sporazuma, v poštev pa pride tudi komercialni sporazum s tehnično podporo.

  • TOES20211216001

Špansko podjetje na področju bioaktivnih spojin ter kozmetičnih in drugih proizvodov za osebno nego je razvilo inovativen poslovni model za ekstrakcijo bioaktivnih spojin iz stranskih proizvodov. K sodelovanju vabijo - v okviru proizvodnega sporazuma in sporazuma o raziskovalnem sodelovanju -podjetja in raziskovalne organizacije kot tudi sodelujoče v raziskovalnih in inovacijskih programih kot sta na primer LIFE in Obzorje Evropa.

  • TOBG20211223003

Bolgarsko podjetje z več kot desetletjem izkušenj na področju raziskav in razvoja LED produktov je razvilo inovativna svetila za uporabo v zahtevnih delovnih pogojih, ki imajo termično in prenapetostno zaščito, dolgo življenjsko dobo uporabe z visoko svetilnostjo in vodoodpornostjo. S podjetji iz sektorja svetil želijo skleniti komercialni sporazum s tehnično podporo.


Tehnološka povpraševanja

  • TRES20211005001

Špansko podjetje za pridelavo zelenjave in sadja s pomočjo sodobnega in trajnostno naravnanega kmetovanja išče partnerje (podjetja, raziskovalne organizacije) za sodelovanje preko tehničnega oziroma finančnega sporazuma. Cilji partnerstva bodo implementacija in razvoj novih ekoloških proizvodnih metod in postopkov, pridobitev finančnih sredstev za izvajanje aktivnosti, komercializacija proizvodnje preko učinkovitih distribucijskih kanalov in s poudarkom na lokalni pridelavi z ohranjanjem svežine in hranilnih vrednosti zelenjave in sadja.

  • TRBG20211214001

Bolgarsko podjetje se ukvarja s proizvodnjo lesenih nog za stole in postelje ter drugega pohištva in dodatkov. Zaradi zastarelosti obstoječe tehnologije, ki ni ne avtomatizirana, niti digitalizirana, nastajajo v proizvodnem procesu napake med obdelavo in lakiranjem. Iščejo inovativne tehnologije za optimiziranje proizvodnje in lakiranja, ki bi med drugim odstranile potrebo po uporabi topil, obenem pa omogočile izdelavo foto-realističnih podob pohištva. Sodelovanje z izkušenimi partnerji na področju obdelave lesa in lakiranja bo potekalo preko komercialnega sporazuma s tehnično podporo.

  • TRDE20211221001

Podjetje iz Nemčije za obdelavo (čiščenje) vode in svetovanje na tem področju, išče partnerje za skupni razvoj kompaktne in prenosljive naprave za merjenje električne prevodnosti (μS/cm), temperature in stopnje pretoka (l/m) vode. V okviru sporazuma o tehničnem sodelovanju bo  razvita naprava z opredelitvijo specifikacij, preverbo dostopnosti ustreznih standardnih delov naprave na trgu, razvojem elektronike in programske opreme za uporabo v okolju Windows.


Close