Januar 2021

Januar 2021

Tehnološke ponudbe

  • TOES20201215001

Ortopedski kirurg iz Španije je razvil sistem za zdravljenje poškodb kolena in križnih kolenskih vezi z inovativnim vijakom, ki je za pacienta dosti bolj prijazen od alternativnih metod.  Inštitut, v okviru katerega je bil sistem razvit, išče partnerje za sklenitev sporazuma o tehničnem sodelovanju z ortopedskimi klinikami in proizvajalci medicinskih pripomočkov.

  • TOCZ20201215001

Češko podjetje je razvilo inovativen stol, ki pri sedenju omogoča naravno gibanje v vse smeri in je primeren za dolgotrajnejše sedenje v pisarnah ali v domačem okolju. Poleg pozitivnih učinkov na hrbtenico in za krepitev mišic, zmanjšuje težave v vratnem, prsnem, ledvenem in križnem predelu kot posledici (nepravilnega) sedenja. Za sodelovanje iščejo proizvajalce, pri čemer bo partnerstvo potekalo na osnovi licenčnega sporazuma.

  • TOFR20201109002

Francosko podjetje je razvilo mikro-turbinsko tehnologijo za uporabo v povezavi z gorivnimi celicami pri razvoju in proizvodnji nadvse učinkovitih, kompaktnih in zanesljivih kompresorjev z dovajanjem zraka. Glede na primerljive kompresorje, se tu učinkovitost poveča za 20-30 odstotkov. Za sodelovanje na temelju komercialnega sporazuma s tehnično podporo oziroma tehničnega/raziskovalnega sporazuma, iščejo evropska podjetja, ki se ukvarjajo z gorivnimi celicami in kompresorji.


Tehnološka povpraševanja

  • TRSG20201203001

Združenje vodilnih singapurskih podjetij išče podjetja in raziskovalne institucije s tehnologijami, ki bi jih bilo možno uporabiti pri razvoju rešitev na področjih s trajnostno naravnanimi cilji, kot so na primer zmanjševanje odpadkov, zeleni promet in pakiranje, obnovljiva energija in učinkovita izraba (naravnih) virov. S pomočjo tehnologij se bo usmerilo v razvoj novih proizvodov in storitev. Predvidene formalne oblike sodelovanja bodo potekale preko komercialnega sporazuma s tehnično podporo, raziskovalnim oziroma tehničnim sporazumom.

  • TRUK20201203001

Angleško podjetje je zasnovalo in tudi preizkusilo napravo, ki preprečuje, da bi se otroški voziček prevrnil, na primer, kadar je obtežen z (nakupovalnimi) vrečkami ali zaradi drugih okoliščin. Naprava je nameščena na zadnjih koleščkih in jo je možno enostavno odmakniti, ko ni več možnosti nesreče. Podjetje išče partnerje za proizvodnjo in promocijo naprave na lokalnem in svetovnem trgu v okviru licenčnega sporazuma.

  • TRFI20201211001

Finski razvijalec spletne platforme in aplikacije za pametne telefone, ki je v prvi vrsti namenjena ustvarjalcem vizualnih vsebin, išče partnerje za sodelovanje v okviru komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo, licenčnim in/ali tehničnim sporazumom. Zanimajo jih predvsem tehnologije in rešitve na področju digitalne obdelave slikovnega gradiva v okoljih kot sta Android in iOS, kot tudi rešitve plačilnega sistema z možnostjo izvajanja plačil po celem svetu.


Close