Januar 2020

Januar 2020

Tehnološke ponudbe

  • TOIE20191113001

Irsko podjetje je razvilo inovativno lasersko tehnologijo z možnostjo uporabe na različnih področjih kot so na primer komunikacije, spektroskopija, senzorji in meroslovje. Sama tehnologija izpodriva obstoječe, ki temeljijo na uporabi t.i. enojnega načina (single mode) in se v industriji uporabljajo zadnji dve desetletji, dodatno pa prinaša izboljšano učinkovitost in nižje stroške, tudi z zmanjšano porabo energije. Podjetje išče partnerje za sklenitev licenčnega in/ali distribucijskega sporazuma.

  • TOKR20190812001

Korejsko podjetje hibridnih solarnih rešitev je razvilo kombinirani fotovoltaični modul CPV + PV za ustvarjanje energije tudi v razmerah oblačnega vremena, ki ga odlikujeta visoka učinkovitost in vzdržljivost ob ohranjanju stroškov na primerni ravni. K sodelovanju vabijo mala in srednje velika podjetja v okviru licenčnega sporazuma ali komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo.

  • TOES20191126001

Raziskovalna skupina iz španske univerze je razvila nov protokol na osnovi verižnih blokov za zagotavljanje večstranske overitve distribucije zaupnih in javnih podatkov brez vključitve zaupanja vrednih tretjih oseb (TTP - Trusted Third Parties) in z ohranjanjem integritete prenesenih podatkov ter z upoštevanjem veljavne evropske zakonodaje. Omenjeno tehnologijo nudijo podjetjem iz informacijsko-komunikacijskega sektorja v okviru licenčnega sporazuma.


Tehnološka povpraševanja

  • TRIT20191204001

Z namenom nadomestitve klasičnih materialov z geopolimeri v proizvodnji betonskih izdelkov za zmanjševanje toplogrednih izpustov, italijanski proizvajalec izdelkov za tla in stene išče partnerje na tem področju. V okviru sporazuma o tehničnem sodelovanju vabijo k sodelovanju podjetja za uporabo novih materialov v proizvodnji tlakovcev in protipožarnih blokov, raziskovalne institucije pa za sodelovanje na omenjenem področju preko evropskih projektov.

  • TRIT20191121001

Eden izmed vodilnih italijanskih proizvajalcev in razvijalcev rentgenske in ultrazvočne opreme v zdravstveni in varnostni dejavnosti, išče partnerje s poglobljenim znanjem umetne inteligence za naknadno obdelavo rentgenskih slik, predvsem za zaznavanje različnih tipov napak - razpoke in poroznost - v mehanskih delih na primer aluminijevih in železovih litin. Sodelovanje bo potekalo v okviru sporazuma o tehničnem sodelovanju.

  • TRIT20191216001

Proizvajalec sistemov za čiščenje in monitoring zraka iz severne Italije išče partnerje z izkušnjami pri obdelavi površin, natančneje keramične pene z volframovim trioksidom, ki se bo kot ena izmed komponent uporabljala v na novo razvitem proizvodu za čiščenje zraka v notranjih prostorih. Kot alternativo omenjajo možnost zamenjave keramične pene z nadomestnim materialom. Kot obliki sodelovanja sta predvidena sporazum o proizvodnji obdelane (keramične) komponente ali komercialni sporazum s tehnično podporo za uporabo tehnologije za obdelavo omenjene komponente.

Close