December 2020

December 2020

Tehnološke ponudbe

  • TODE20201111001

Nemški izumitelj je zasnoval zelo učinkovit sončni kolektor. Prednost pred obstoječimi ravnimi kolektorji je v tem, da tudi pri visokih temperaturah toplota, ki nastane v absorberju zaradi padajočega sončnega sevanja, ne prehaja v okolje skozi pokrivno ploščo. Zbere se skoraj vsa vpadna sončna energija, hkrati pa absorbira tudi toploto iz okolice. Toplota se lahko uporablja za termične motorje, toplotne črpalke ali za pridobivanje procesne toplote. Izumitelj interesentom ponuja licenčno pogodbo.

  • TOIT20201005001

Italijansko podjetje je razvilo in patentiralo “zeleni” generator, ki deluje iz obnovljivega vira (atmosferski zračni tlak) in ne onesnažuje. Izum zagotavlja energijo po nizki ceni, 24 ur na dan, kadar je nameščen. Italijansko MSP išče partnerje za industrijsko proizvodnjo v Evropi, ZDA in na Japonskem z izkušnjami v avtomobilski, gospodinjski in električni industriji v skladu z licenco, proizvodnim sporazumom ali trgovinskim sporazumom s tehnično pomočjo.

  • TODE20200922001

Nemško podjetje ponuja igralni modul za inteligentno povečano resničnost (AR), s katerim lahko analognim igračam doda dragocene digitalne vsebine (digitalizira igračo). Tako se vrednost teh igrač poveča in otrokom omogoči novo obliko igranja (z igračo v digitalnem svetu). Podjetje išče proizvajalce naprav z daljinskim upravljanjem (RC) iz industrije igrač, ki bi njihov igralni modul  implementirali v njihove produkte na podlagi licenčne pogodbe.


Tehnološka povpraševanja

  • TRIT20201019001

Italijansko podjetje, ki proizvaja oljčno olje, želi stopiti v stik s proizvajalci novih ali alternativnih rešitev embalaže, ki bi jih lahko uporabili za steklenice oljčnega olja, poslane po kanalih e-trgovine. Podjetje zanimajo komercialni sporazumi s tehnično pomočjo: obstoječe rešitve, ki jih družba še ne pozna, vendar bi se lahko uporabljale za določen primer, ali nove rešitve, ki so komercialno že pripravljene za uporabo.

  • TRAT20201111001

Tradicionalni avstrijski veletrgovec z ortopedskimi izdelki išče podjetje za skupni razvoj novih ortoz in povojev. Partner bi moral imeti izkušnje z obdelavo različnih tekstilnih materialov in majhnih kovinskih delov, nove izdelke pa naj bi izdeloval po fazi izdelave prototipov. Za prodajo in distribucijo bo skrbelo avstrijsko podjetje. Ponuja sodelovanje prek sporazuma o proizvodnji. Prednost imajo partnerji iz vzhodne Evrope.

  • TRNL20201105001

Nizozemska znamka trajnostnih športnih oblačil za moške in ženske želi razviti popolnoma biološko razgradljivo alternativo elastanu za uporabo v športnih oblačilih, kot so gamaše in športni topi. Podjetje išče partnerje s strokovnim znanjem na področju trajnostnega in tehničnega tekstila, ki jim bodo pomagali razviti inovativno okolju prijazno alternativo elastanu. Ponujajo sporazum o tehničnem sodelovanju ali trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.


Close