Avgust 2020

Avgust 2020

Tehnološke ponudbe

  • TOIT20200603001

Italijansko start-up podjetje s sedežem v Milanu je zasnovalo in patentiralo novo večnamensko turbino, ki lahko proizvaja električno energijo iz katere koli tekočine pod pritiskom in deluje kot kompresor ali hidravlična črpalka. Iščejo znanstveno-raziskovalne in industrijske partnerje za nadaljnji razvoj in aplikacije v okviru tehničnega sodelovanja, raziskav ali sporazuma o skupnem vlaganju.

  • TODE20200630001

Nemško podjetje je specializiran ponudnik storitev na področju avtomobilizma, prometa, letalstva in medicinske tehnologije. Storitve vključujejo razvoj izdelkov, inženiring, upravljanje projektov in simulacije. Podjetje podpira svoje stranke po inovativni procesni verigi od inovativne ideje do serijske proizvodnje izdelka. Podjetje ponuja svoje storitve v obliki pogodb o tehničnem sodelovanju.

  • TOCZ20200619001

Češko podjetje, ki deluje na področju ekologije in recikliranja odpadkov, je razvilo stroškovno zelo učinkovito tehnologijo za predelavo rabljenih industrijskih in kuhinjskih olj. Ta tehnologija je 4-5-krat cenejša v primerjavi s trenutno znanimi metodami, je TÜV certificirana in ustreza veljavnim standardom EU. Na voljo je tako stacionarna kot mobilna različica tehnološke rešitve. Podjetje išče podjetja za zbiranje in recikliranje rabljenih olj, s katerimi bi sklenila komercialni sporazum s tehnično pomočjo.


Tehnološka povpraševanja

  • TRIT20200624001

Italijansko inovativno zagonsko podjetje je patentiralo nekaj hibridnih materialov za absorpcijo onesnaževal iz okolja in tudi za indukcijo biološke razgradnje ogljikovodikovih onesnaževal, ki so se razlile v morje. Podjetje išče dobavitelje zračnih in vodnih filtrov/kartuš za sladko/slano vodo, ki jih bodo napolnili z inovativnimi vpojnimi materiali, zato iščejo prazne filtrirne kartuše. S ponudniki zračnih in/ali vodnih filtrov se bo sklepalo komercialni sporazum s tehnično pomočjo.

  • TRES20200625001

Španski tehnološko-raziskovalni center, specializiran za razvoj plastike, kompozitov, polimerne mešanice in polimerne materiale za pakiranje, išče nove komercialne biorazgradljive in biorazgradljive polimere. Tehnološki center išče alternativne rešitve na biološki osnovi, za prilagoditev trenutni ekspandirani polistirenski embalaži in ponuja sklepanje komercialne pogodbe s tehnično asistenco. Če ne najdejo komercialne rešitve ponujajo tudi možnost razvoja tovrstne rešitve na podlagi sporazuma o raziskavah ali tehničnega sodelovanja.

  • TRES20200713001

Španski start-up s strokovnjaki za razvoj prelomnih sistemov za proizvodnjo vetrne energije išče partnerje za nadaljnji razvoj nekonvencionalnega alternatorja. Glavni cilj je izboljšati delovanje alternatorja, da bi povečali njegovo učinkovitost in maksimizirali proizvodnjo električne energije iz energije, ki jo zajema naprava. Iskalno partnerstvo je sporazum o tehničnem ali raziskovalnem sodelovanju.


 

Close