April 2021

April 2021

Tehnološke ponudbe

  • TOSK20210316003

Slovaški raziskovalni inštitut je v sodelovanju s tamkajšnjim podjetjem razvil nove polimerne kompozite za 3D tiskanje, ki so stroškovno učinkovitejši, imajo večjo odpornost, in zmanjšajo težo končnega proizvoda za približno 15-20 odstotkov. Za nadaljnji razvoj tehnologije iščejo partnerje za sklenitev finančnega sporazuma, obenem pa tudi podjetja za uporabo te tehnologije v okviru licenčnega sporazuma oziroma komercialnega sporazuma s tehnično podporo.

  • TOSK20210316005

Znanstveno-raziskovalni inštitut in univerza s Slovaške sta razvila sistem za in vivo izolacijo celic tumorjev v krvi, ki ima v primerjavi z drugimi metodami občutno višjo stopnjo zaznave. Vsak tumor namreč sprošča celice v krvni obtok in se tako razširijo po telesu, kjer nastajajo nove metastaze. Za sklenitev licenčnega sporazuma iščejo podjetja, ki se ukvarjajo z molekularno diagnostiko in osebno medicino, prav tako pa tudi investitorje za podpis finančnega sporazuma.

  • TOES202103008001

Špansko podjetje se že poldrugo desetletje ukvarja z brezpilotnimi zrakoplovi na področju zasnove, navigacije in kontrolnih mehanizmov. V tem času so vzpostavili stike z vodilnimi proizvajalci zrakoplovov. Skladno z njihovo strategijo rasti in širjenja na mednarodne trge želijo sodelovati s podjetji, ki bi želela uporabiti njihove tehnologije oziroma sodelovati z njimi pri nadaljnjem razvoju novih proizvodov in storitev. Sodelovanje bo potekalo na podlagi komercialnega sporazuma s tehnično podporo.


Tehnološka povpraševanja

  • TRNL20210310001

Nizozemsko mednarodno podjetje se ukvarja s proizvodnjo visokokakovostnih PVC filmov in drugih produktov, ki se uporabljajo v številnih gospodarskih dejavnostih. S prehodom na trajnostno naravnane izdelke in z zmanjševanjem ogljičnega odtisa, iščejo nove rešitve, ki bi omogočale izdelavo PVC filmov na lokalni ravni v prostorih strank preko digitalnega tiska in s pomočjo spletnega sistema. Uporaba bi bila predvsem za (zunanja) okna in njihove okvire. Sodelovanje bo predvidoma potekalo na osnovi tehničnega sporazuma o sodelovanju oziroma komercialnega sporazuma s tehnično podporo.

  • TRUK20210310001

Podjetje iz Anglije je razvilo diagnostično napravo z visoko stopnjo zaznavanja srčnih infarktov in želijo optimizirati komponente za mikro-fluidno testiranje. Za sodelovanje v okviru raziskovalnega, tehničnega ali storitvenega sporazuma iščejo partnerje z izkušnjami na tem področju, predvsem v smeri diagnostičnih naprav.

  • TRLT20210323001

Litvanska vladna organizacija se sooča z izzivom učinkovitega zbiranja in prenosa podatkov iz registrov in državnih informacijskih sistemov v državne arhive. Licenčni sporazum bodo sklenili s podjetjem, ki bo lahko zagotovilo ustrezno rešitev izvoza in prenosa izbranih informacij z deskriptorji v arhiv, transformacijo podatkov za dolgotrajnejše shranjevanje in možnost dostopanja/razvrščanja informacij s strani uporabnikov.


Close