April 2020

April 2020

Tehnološke ponudbe

  • TOES20200312001

Špansko biotehnološko podjetje išče podjetja, univerze in raziskovalne institucije na področju kmetijstva, farmacije, zdravja, prehrane in kozmetike za sodelovanje z njihovo inovativno tehnologijo fermentacije z visoko stopnjo uporabljivosti v gospodarstvu. Razpolagajo s knjižnico z več kot 80.000 sevov, 70.000 mikrobnih izvlečkov in več 1000 naravnih spojin za uporabo pri razvoju in postopkih v industrijskem sektorju. Predvideni obliki sodelovanja sta proizvodni in finančni sporazum.

  • TODE20200317001

Nemška univerza je razvila novo metodo za zagotavljanje variabilne izhodne napetosti v DC-DC pretvornikih. V primerjavi s klasičnimi pretvorniki je po tej metodi dosežen razpon napetosti v razmerju 1:4. Laboratorijski model odlikuje visoka stopnja prilagodljivosti in učinkovitosti, prav tako pa tudi majhna velikost, enostavnost postopka in nizki stroški. Iščejo podjetja za sklenitev licenčne pogodbe za uporabo nove tehnologije, predvsem proizvajalce baterij, pretvornikov, polnilnih naprav za e-mobilnost, gorivnih celic in/ali obnovljivih virov energije.

  • TOIT20200317001

Italijansko podjetje je razvilo inovativen sistem sledljivosti za mikro in majhna podjetja v prehranski verigi znotraj kmetijskega sektorja. Sistem omogoča uveljavljanje notranjih proizvodnih standardov in zagotavljanje nemotenega izvajanja proizvodnih korakov, zmanjševanje količine odpadnih surovin, prav tako pa ga je možno prilagoditi posebnim zahtevam posameznega podjetja. Podjetje se zanima za sklenitev komercialnega sporazuma s tehnično podporo.


Tehnološka povpraševanja

  • TRES20200320001

Španska podružnica multinacionalnega informacijsko-tehnološkega podjetja išče tehnologijo za aplikacijo modelov strojnega učenja na večje količine kibernetskih podatkov z možnostjo karakterizacije različnih vrst kibernetskih napadov, identifikacijo še nedokumentiranih metod teh napadov in tudi zaznavanja anomalij v kibernetskih mrežah z uporabo modelov umetne inteligence. Za sodelovanje v okviru sporazuma o tehničnem sodelovanju iščejo podjetja, ki že imajo izkušnje z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja pri varnostno občutljivih podatkih.

  • TRAT20200310002

Avstrijski proizvajalec ognjevzdržnih kovin išče tehnično rešitev za analizo in pridobivanje ključnih informacij iz zbirk masovnih podatkov z namenom izboljšanja energijske učinkovitosti, zagotavljanja nemotenega poteka proizvodnega procesa in zahtevane ravni kakovosti, kot tudi zmanjševanja odpada. V okviru inovacijskega izziva iščejo zagonska podjetja za skupni razvoj in implementacijo tehnologije, ki bo izpolnjevala zgornje zahteve. Sodelovanje bo potekalo na osnovi tehničnega ali komercialnega sporazuma s tehnično podporo.

  • TRPT20200323001

Portugalsko svetovalno podjetje v transportu je razvilo napredni izobraževalni program za voznike, ki je že na voljo v večjem številu jezikov. Za sodelovanje s komercialnim sporazumom s tehnično podporo iščejo podjetja, ki lahko že zagotovijo ali razvijajo orodje za samodejni glasovni prevod, katerega se bo uporabilo pri že pripravljenih tečajih brez večjih posegov (brez vstavljanja podnapisov ali urejanja obstoječih videoposnetkov).


Close