Oktober 2021

Oktober 2021


PROJEKT: Green Edge IoT Systems Education and Research

PRIJAVITELJ: Španska univerza

PROGRAM: Marie Sklodowska-Curie Actions

RAZPIS: HE-MSCA-DN-ID

VRSTA SODELOVANJA: Španska zasebna univerza si želi, da bi se MSP pridružila projektu, katerega cilj je razviti aplikacijsko-agnostično platformo, namenjeno pametnim mestom, za predstavitev za naslednji razpis HE-MSCA-DN-ID. Partner bi moral prispevati k oblikovanju sistemskih specifikacij in usposabljanju raziskovalcev v zgodnjih fazah, sklenjenih za izvajanje raziskav in razvoja sistema. MSP bi morala imeti močan profil raziskav in razvoja na področju IoT, strojnega učenja ali tehnologij v oblaku, ki se uporabljajo za pametna mesta.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 10. oktober 2021

ŠIFRA: RDES20210907002


PROJEKT: HE-MSCA-DN-ID (Industrial Doctorate) partner search: Spanish university looks for SME with strong R&D profile in the field of IoT, machine learning or cloud technologies applied to smart cities to join an international consortium

PRIJAVITELJ: španska zasebna univerza

PROGRAM: Marie Sklodowska-Curie Actions

RAZPIS: Marie Sklodowska-Curie Actions

VRSTA SODELOVANJA: Španska univerza išče malo oziroma srednje veliko podjetje za projekt razvoja platforme za pametna mesta za demonstracijske namene. Tekom projekta bi se implementiralo uporabniku prijazni vmesnik, prototip za krizno upravljanje v urbanem okolju, tehnike učinkovitega napovedovanja in monitoringa s pomočjo umetne inteligence ter postavitev mreže pametnih in okolju prijaznih senzorjev z majhnim vplivom na okolje ter v povezavi z internetom stvari in tehnologijami v oblaku. Podjetje na področju interneta stvari, tehnologij v oblaku in po možnosti z aktivnostmi, povezanimi s pametnimi mesti, bi tekom projekta nudilo izobraževanje raziskovalcem in sodelovalo pri določitvi sistemskih specifikacij.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 10. oktober 2021

ŠIFRA: RDES20210907002


PROJEKT: Pre-commercial Procurement of innovative ICT-enabled Integrated Care Solutions - Chronic Heart Failure. Seeking integration and sensor technology partners

PRIJAVITELJ: škotsko podjetje

PROGRAM: Specific actions

RAZPIS: INCARE HEART PCP

VRSTA SODELOVANJA: Škotsko podjetje je razvilo platformo za izmenjavo zdravstvenih podatkov pri izvajanju podpore pacientom s kroničnimi boleznimi, na primer srčnim popuščanjem. Stopnja razvoja je TRL 8. Za implementacijo tehnološke rešitve iščejo podporne partnerje za izvedbo projekta, ki imajo vzpostavljene vezi z institucijami zdravstvenega sistema.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 31. oktober 2021

ŠIFRA: RDUK20210824001


PROJEKT: Preizkušanje tehnološke geotermalne rešitve

PRIJAVITELJ: Španski javni zavod

PROGRAM: H2020

RAZPIS: HORIZON-CL5-2021-D3-03-15

VRSTA SODELOVANJA: Španski javni zavod (koordinator) pripravlja predlog "Globoka podzemna geotermična raziskava potenciala na območju Ascó" na razpis: HORIZON-CL5-2021-D3-03-15.  Cilj je opredeliti dejanski potencial za postavitev in izkoriščanje globoko podzemne geotermalne elektrarne na območju v bližini Asca (Katalonija). Išče tehnološke partnerje za njegovo uvedbo; posebej s partnerji z novo tehnologijo za preskušanje in uporabo na geotermalnem področju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 12. november 2021

ŠIFRA: RDES20210923001


PROJEKT: Optimizacija kemičnih procesov in odpravljanje težav s kemometrično analizo

PRIJAVITELJ: Italijansko podjetje

PROGRAM: H2020

RAZPIS: HEUROPE -Sustainable, secure and competitive energy supply

VRSTA SODELOVANJA: Italijansko MSP, specializirano za petrokemično procesno industrijo, pripravlja predlog za razvoj metodologije za uporabo kemometrije za spremljanje kemičnih procesov in odpravljanje težav. Cilj je izkoristiti procesne podatke za izboljšanje upravljanja procesov. Podjetje išče industrijske partnerje, ki bi želeli rešiti optimizacijo kemičnih procesov in odpravljanje težav s testiranjem kemometrične analize.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 30. september 2022

ŠIFRA: RDIT20210811002


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš Polanc
041 987 371
  jolanda.damis@mra.si

 

Close