Junij 2020

Junij 2020


VRSTA SODELOVANJA: Špansko podjetje, deluje na področju elektrospiranja, želi razviti opremo za biotiskanje za tkivni inženiring, ki vključuje tehnologije izdelave nano vlakna z običajnimi tehnologijami za biotiskanje. Iščejo partnerja z izkušnjami v proizvodnji tkiv, ki uporablja biotiskanje za prijavo na razpis DIH-HERO (H2020-DT-2018-1). Iskani partner mora sodelovati pri opredelitvi specifikacij opreme, proizvodnem postopku in pri potrjevanju.

ŠIFRA: RDES20200528001


VRSTA SODELOVANJA: Špansko podjetje vodi pripravo projektnega predloga, ki temelji na končnem razvoju in potrjevanju filtra za odkrivanje virusa SARS-Cov2 po velikosti delcev. V konzorcij iščejo partnerja, ki igra vlogo končnega uporabnika, pri čemer bo končna potrditev sistema opravljena z uporabo resničnih bioloških vzorcev (krvi), okuženih z virusom. Zahteva kritična dovoljenja za biološko varnost (do stopnje 3). Predlog bo predstavljen na razpisu H2020-SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020-2D.

ŠIFRA: RDES20200527001


VRSTA SODELOVANJA: Skupina slovenskih podjetnikov, ki jo vodi investitor, išče dodatnega partnerja za razvoj inovativne kombinacije izdelkov: razpršilnik vode, ki ponuja rafinirano, gazirano ali mirno vodo; razpršilnik plastenk, ki služi kot izposojevalnik okolju prijaznih steklenic. Ponudnik MSP / razvijalec tehnologije čiščenja steklenih steklenic / steklenic se v sporazumu o raziskovalnem sodelovanju išče za dokončanje konzorcija.

ŠIFRA: RDSI20191224001


PROJEKT: ERACOBIOTECH

PRIJAVITELJ: Turška univerza

PROGRAM: Horizon 2020 / ERA COBioTech

RAZPIS: ERA CoBioTech: Bio-based replacement products technologies and products

VRSTA SODELOVANJA: Skupina raziskovalcev z vodilne univerze s sedežem v turškem Izmiru načrtuje prijavo projekta v okviru razpisa ERACobiotech. Cilj projekta je oceniti možnosti oblikovanja in uporabe embalažnega izdelka, ki lahko služi kot polnilni/izolacijski material, ki temelji na glivični aktivnosti. Projekt je trenutno v fazi TRL2. Cilj je razviti rešitev do TRL6.

Iščejo:

  • a) laboratorij, ki ima izkušnje z nadaljevanjem sintetične biologije in / ali sistemske biologije, ki dela na molekularni biologiji gliv, po možnosti na univerzi ali v raziskovalnem centru,
  • b) laboratorij z izkušnjami merjenja obstojnosti materialov, po možnosti univerza ali raziskovalni center,
  • c) podjetje, ki ima izkušnje z oceno življenjskega cikla industrijskih izdelkov,
  • d) laboratorij z ekspertizami o razgradljivosti materialov, po možnosti univerza ali raziskovalni center.

IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 19. 6. 2020

ŠIFRA: RDTR20200416001


PROJEKT: Ultra-thin tiles veneer

PRIJAVITELJ: Belgijsko podjetje

PROGRAM: Eureka - Eurostars

RAZPIS: Eurostars, cut-off date 3. september 2020

VRSTA SODELOVANJA: Belgijsko MSP je razvilo postopek za izdelavo ultra tankih ploščic iz naravnega kamna z visoko odpornostjo na udarce. Cilj projekta je razviti ta inovativni izdelek do faze komercializacije, ki je trenutno v fazi predstavitve. Podjetje išče izdelovalca ultra tankega kamna z ambicijo po inovacijah za izdelavo testnih vzorcev za ta raziskovalni projekt.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 30. 6. 2020

ŠIFRA: RDBE20200407001


PROJEKT: Specialized web portal for archiving and managing personal medical documentation

PRIJAVITELJ: Hrvaško podjetje

PROGRAM: Eureka-Eurostars

RAZPIS: Eureka-Eurostars, cut-off date 3. september 2020

VRSTA SODELOVANJA: Hrvaški start-up z izkušnjami pri razvoju uspešnega interaktivnega portala pripravlja projektni predlog za razvoj inovativnega koncepta portala za arhiviranje in upravljanje osebne medicinske dokumentacije. Podjetje išče partnerja, ki bi nadgradil portal z novimi funkcionalnostmi na podlagi rezultatov raziskav. Iščejo projektnega partnerja (MSP, raziskovalno ustanovo ali univerzo), ki ima izkušnje na področju zdravstvenih raziskav. Idealen partner za projekt bi bila mednarodna raziskovalna organizacija, MSP ali univerza ali raziskovalni center z raziskovalnimi izkušnjami na področju zdravja, preventive, izobraževanja ali podobno. Vloga partnerja bi bila svetovalna, ki bi temeljila na znanju, ki ga že ima, ali na novo izvedenih rezultatih raziskav.

IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 6. 8. 2020

ŠIFRA: RDHR20200415001


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš
02 333 13 07
  jolanda.damis@mra.si

 

Close