Januar 2021

Januar 2021


PROJEKT: H2020-LC-GD call-area 8 Innovative nanotechnologies and modeling for PerFluorAlkyl Substances environmental remediation

PRIJAVITELJ: Italijanska univerza

PROGRAM: H2020

RAZPIS: H2020-LC-GD call, area 8 (Zero-pollution, toxic-free environment), topic LC-GD-8-1-2020 (Innovative, systemic zero-pollution solutions to protect health, environment and natural resources from persistent and mobile chemicals)

VRSTA SODELOVANJA: Konzorcij treh italijanskih univerzitetnih oddelkov želi prijaviti projekt v okviru razpisa H2020-LC-GD za izvajanje strategij za napovedovanje, nadzor in zmanjšanje onesnaženja s PFAS (perfluoralkilnimi snovmi) v tleh in vodah. Iščejo koordinatorja, MSP ali raziskovalne inštitute za raziskovalno sodelovanje na področju tehnologij sanacije in čiščenja vod, odkrivanja in spremljanja onesnaževalcev, ekonomskih in družbenih ocen in / ali hidrologije.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 12. 2020

ŠIFRA: RDIT20201019001


PROJEKT: Tehnološka rešitev za napoved odpovedi strojev na ladji

PRIJAVITELJ: Špansko podjetje

PROGRAM: Eureka/Eurostars

RAZPIS: Eureka/Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Špansko podjetje razvija pametni sistem za izboljšanje navigacije, ki je sposoben sprejemati odločitve v realnem času, omogočati navigacijo z daljinskim upravljanjem in izboljšati 3 vidike pomorske industrije: varnost, stroške in energetsko učinkovitost. Pet modulov sistema je že bilo predstavljenih v resničnem okolju, drugi pa v morskih brezpilotnih letalih. Podjetje išče partnerje s strokovnim znanjem na področju nadzora in napovedovanja odpovedi strojev za skupno prijavo na Eurostars razpis.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 31. 12. 2020

ŠIFRA: RDES20200720001


PROJEKT: Iskanje konzorcija za razpis H2020 Green Airports k predstavitvi in razvoju rešitev za »zeleno ogrevanje« letališke infrastrukture

PRIJAVITELJ: Finska korporacija

PROGRAM: EH2020

RAZPIS: H2020 LC-GD-5-1-2020

VRSTA SODELOVANJA: Finska korporacija za gospodarski razvoj išče multidisciplinarni konzorcij ali koordinatorja konzorcija, ki bi se prijavil na razpis H2020 LC-GD-5-1-2020 Zelena letališča in pristanišča za raziskave, preizkušanje in pilotne rešitve za zelene ogrevalne rešitve, ki bi se uporabljale na letališčih (letalske piste, pločniki, hangarji, idr.). Potencialni konzorcij bi lahko vključeval partnerje z ustreznim znanjem in spretnostmi, lahko pa so to industrija, svetovalne službe, letališke / pristaniške oblasti, univerze, akademske skupnosti itd.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 31. 12. 2020

ŠIFRA: RDFI20201112001


PROJEKT: EUREKA Eurostars: Different partners sought to develop a reusable laundry detergent

PRIJAVITELJ: Nemška univerza

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: EUROSTARS

VRSTA SODELOVANJA: Ekipa profesorjev nemške tehnične univerze in estonske univerze želi razviti detergent za pranje za večkratno uporabo. Detergent temelji na encimu, vezanem na delce z magnetnim jedrom. Za ustanovitev konzorcija in prijavo projekta na razpis EUREKA Eurostars iščejo MSP in raziskovalne organizacije s strokovnim znanjem na področju raziskav in razvoja detergentov ter ločevanjem trdnih snovi in tekočin.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE:  1. 1. 2021

ŠIFRA: RDDE20200826001


PROJEKT: Razvoj opreme za dekontaminacijo s tehnologijo netermičnega atmosferskega tlaka v plazmi

PRIJAVITELJ: Špansko podjetje

PROGRAM: EUREKA

RAZPIS: EUROSTARS

VRSTA SODELOVANJA: Špansko MSP, specializirano za tehnologije dekontaminacije plazme v hladni atmosferi, išče partnerje za sodelovanje v programu Eurostars. Cilj tega projekta je razviti opremo za dekontaminacijo s tehnologijo netermičnega plazemskega atmosferskega tlaka in platformo laserskih senzorjev in spektroskopije, integrirano za prikaz ravni biološke dekontaminacije. Iskani partnerji morajo biti specializirani za laserske senzorje in spektroskopijo za odkrivanje bioloških dejavnikov.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 1. 1. 2021

ŠIFRA: RDES20201104001


PROJEKT: EUROSTARS: A German SME is seeking partners for further developing and marketing its lab-prototype for the photocatalytic purification of pesticide contaminated water from viticulture

PRIJAVITELJ: nemško podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Nemško biotehnološko podjetje išče partnerje za nadaljnji razvoj in trženje tehnologije za fotokatalitsko odstranjevanje pesticidov, herbicidov in fungicidov, ki se uporabljajo v kmetijstvu in vinogradništvu. Konkretno je bil razvit prenosni reaktor in lahko v enem koraku obdela približno 40 litrov odpadne vode.  V okviru projekta se bo izvedlo razvoj preko prototipa in vse do umestitve na trg.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 1. 2021

ŠIFRA: RDDE20201202002


PROJEKT: EUROSTARS: Spanish company is looking for partners to apply to Eurostars to further develop a non-conventional alternator

PRIJAVITELJ: špansko podjetje

PROGRAM: Eureka/Eurostars

RAZPIS: Eureka/Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Špansko zagonsko podjetje se ukvarja z razvojem izpopolnjenega sistema na temelju vetrne energije. Za skupno raziskovalno sodelovanje iščejo partnerje za kinetično in mehansko pretvorbo v električno energijo, z namenom nadaljnjega razvoja nekonvencionalnega alternatorja. Glavni cilj bodo izboljšave alternatorja v smeri večje učinkovitosti, vključno s povečano količino proizvedene električne energije. K sporazumu o raziskovalnem sodelovanju vabijo podjetja in akademske skupine.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: februar 2021

ŠIFRA: RDES20200722001


PROJEKT: Turkish SME supported with SME Phase I award is looking for a Biotech company and a University research group for joint Eurostars grant application

PRIJAVITELJ: turško podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Turško biofarmacevtsko podjetje se ukvarja z razvojem inovativnih in pacientom prilagojenih terapij z določenimi vrstami raka. Za skupno prijavo iščejo akademske institucije in podjetja za profiliranje bolezni, razvoj 3D modelov vzorcev tumorjev in drugih oblik (PDX) modeliranja z analizami, ter za razvoj diagnostičnih setov in podobno.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 4. 2. 2021

ŠIFRA: RDTR20201207001


PROJEKT: Eureka: A Turkish biomedical company seeks partner to develop a multichannel Quantitative Real-Time Polymerase Chain Reaction (QRT-PCR) device

PRIJAVITELJ: turško podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Podjetje iz Turčije želi  z razvojnimi partnerji, izkušenimi z medicinskimi napravami in pripomočki, razviti večkanalno QTR-PCR napravo za diagnosticiranje nalezljivih bolezni, ki bo uporabljiva za različne namene in bo stroškovno ugodna. Sodelovanje bo temeljilo na sporazumu o raziskovalnem sodelovanju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 28. 2. 2021

ŠIFRA: RDTR20200930001


PROJEKT: Povečanje učinkovitosti vodikove gorivne celice PEMFC z izdelavo večstranskega ločevalnika in razvojem postopka množične proizvodnje

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: EUREKA 2021

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje, ki proizvaja separator (bipolarno ploščo) za PEMFC, ki se uporablja v avtomobilih na vodikove gorivne celice, se osredotoča na razvoj proizvodne tehnologije večstranskega separatorja, ki je večje velikosti kot običajni. Za to so ustanovili notranjo delovno skupino in zdaj iščejo evropskega raziskovalnega in razvojnega partnerja z znanjem in sposobnostjo oblikovanja in proizvodnje na podlagi ločevalnega tlačnega ulivanja, za skupno prijavo projekta na razpis programa EUREKA leta 2021.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 17. junij 2021

ŠIFRA: RDKR20201019002


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš Polanc
041 987 371
  jolanda.damis@mra.si

 

Close