Februar 2021

Februar 2021


Švicarski startup razvija napravo za koncentracijo beljakovin iz človeškega mleka na kraju samem v bolnišnicah za nedonošenčke z <1,5 kg porodne teže. Inovativna tehnologija omogoča pridobivanje beljakovin iz materinega mleka, da pomaga tem novorojenčkom rasti. Podjetje išče proizvajalca, ki proizvaja filtre (mikro- in ultrafiltracija) za aplikacije, povezane z živili, za prepoznavanje in nadaljnjo prilagoditev ustreznih filtrov v projektu Eurostars za raziskovalno sodelovanje.

ŠIFRA: RDCH20210128001


Baskovska agencija za regionalni razvoj, specializirana za inovacije, usmerjene v MSP, išče organizacije s podobnim strokovnim znanjem za dokončanje evropskega konzorcija. Projekta se bodo lotili v okviru raziskovalnega sodelovanja in bo omogočil dostop do javnih naročil za inovacije (PPI) MSP in zagonskim podjetjem ter javnim kupcem omogočil, da bodo identificirali inovativne rešitve za svoje potrebe.

ŠIFRA: RDES20210131001


PROJEKT: EUROSTARS: Spanish company is looking for partners to apply to Eurostars to further develop a non-conventional alternator

PRIJAVITELJ: špansko podjetje

PROGRAM: Eureka/Eurostars

RAZPIS: Eureka/Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Špansko zagonsko podjetje se ukvarja z razvojem izpopolnjenega sistema na temelju vetrne energije. Za skupno raziskovalno sodelovanje iščejo partnerje za kinetično in mehansko pretvorbo v električno energijo, z namenom nadaljnjega razvoja nekonvencionalnega alternatorja. Glavni cilj bodo izboljšave alternatorja v smeri večje učinkovitosti, vključno s povečano količino proizvedene električne energije. K sporazumu o raziskovalnem sodelovanju vabijo podjetja in akademske skupine.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: februar 2021

ŠIFRA: RDES20200722001


PROJEKT: Eureka: A Turkish biomedical company seeks partner to develop a multichannel Quantitative Real-Time Polymerase Chain Reaction (QRT-PCR) device

PRIJAVITELJ: turško podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Podjetje iz Turčije želi  z razvojnimi partnerji, izkušenimi z medicinskimi napravami in pripomočki, razviti večkanalno QTR-PCR napravo za diagnosticiranje nalezljivih bolezni, ki bo uporabljiva za različne namene in bo stroškovno ugodna. Sodelovanje bo temeljilo na sporazumu o raziskovalnem sodelovanju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 28. 2. 2021

ŠIFRA: RDTR20200930001


PROJEKT: Povečanje učinkovitosti vodikove gorivne celice PEMFC z izdelavo večstranskega ločevalnika in razvojem postopka množične proizvodnje

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: EUREKA 2021

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje, ki proizvaja separator (bipolarno ploščo) za PEMFC, ki se uporablja v avtomobilih na vodikove gorivne celice, se osredotoča na razvoj proizvodne tehnologije večstranskega separatorja, ki je večje velikosti kot običajni. Za to so ustanovili notranjo delovno skupino in zdaj iščejo evropskega raziskovalnega in razvojnega partnerja z znanjem in sposobnostjo oblikovanja in proizvodnje na podlagi ločevalnega tlačnega ulivanja, za skupno prijavo projekta na razpis programa EUREKA leta 2021.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJA: 17. junij 2021

ŠIFRA: RDKR20201019002


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš Polanc
041 987 371
  jolanda.damis@mra.si

 

Close