Dogodki

10Sep

4. Stičišče znanosti in gospodarstva

TERMIN: od 10. do 15. septembra 2019

LOKACIJA: Celjsko sejmišče, hala L1, Dečkova 1, Celje

ORGANIZATOR: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

OPIS: Septembra bo na celjskem Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS) potekalo Stičišče znanosti in gospodarstva v svoji četrti izvedbi.

Osnovni namen projekta je promocija slovenske znanosti in prizadevanje za tesnejše sodelovanje med svetom znanosti in gospodarstva. Že od samega začetka je vodja projekta Janez Škrlec, nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije, ustanovitelj Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS ter prejemnik štirih visokih priznanj za povezovanje znanosti in gospodarstva, kot tudi drugih pomembnih dosežkov na področju tehnološkega razvoja in prenosa tehnologij v gospodarstvo. Temeljno vodilo projekta je predstavitev dela in znanstvenih dosežkov slovenskih raziskovalnih institucij, ki bodo številčno zastopane s strani domačih institutov, univerz, fakultet in centrov odličnosti.

Pestro dogajanje stičišča si lahko ogledate tudi v krajšem predstavitvenem posnetku.

Dogodek je odlična priložnost za predstavitev in seznanitev s tehnologijami na področjih, kot so mehanotronika, avtomatika, robotika, elektronika, energetika, IT, bionika itd. V letošnjem letu bo posebna pozornost posvečena mikro, bio in nanotehnologijam in vesoljskim tehnologijam, obenem pa bodo obravnavani novi tehnološki procesi, visokotehnološke inovacije, novodobni poklici in sodobni izobraževalni programi.

V skladu s ciljem projekta za tesnejše sodelovanje med znanostjo in gospodarstvom, bodo pri izvedbi sodelovala visokotehnološka podjetja, opisani pa bodo tudi primeri dobre prakse tovrstnega sodelovanja.

Podrobnosti

Pričetek
10 Sep, 2019
Konec
15 Sep, 2019

Organizator

Prizorišče

Naslov
Celjsko sejmišče, hala L1, Dečkova 1, Celje
Vsi dogodki

Close