Marec 2019

Marec 2019

Tehnološke ponudbe

  • Šifra: TODE20190201002

Nemško podjetje je specializirani ponudnik storitev v sektorju avtomobilske, transportne, letalske in medicinske tehnologije. Storitve vključujejo razvoj izdelkov, inženiring, vodenje projektov in simulacije. Podjetje podpira svoje stranke po inovativni procesni verigi od inovativne ideje do serijske proizvodnje izdelka. Podjetje si prizadeva za sodelovanje v obliki pogodb o storitvah.

  • Šifra: TOPL20180219001

Skupina poljskih znanstvenikov, ki delujejo na področju embalažnih materialov in sistemov, je razvila popolnoma biorazgradljivo embalažo za živilsko industrijo. Narejena je iz papirnih materialov, škroba ali polimera, pridobljenega iz obnovljivih virov, je debelejša od izdelkov, ki so na voljo na trgu, je visoko vodoodporna in ima antibakterijske lastnosti. Znanstveniki iščejo poslovne partnerje, ki jih zanima licenčna pogodba.

  • Šifra: TOPT20190205001

Portugalsko podjetje, ki uvaja model krožnega gospodarstva s poudarkom na onesnaževanju morja s plastiko, je razvilo trajnostne kopalke iz recikliranih tkanin (narejenih iz ribiških mrež in recikliranih plastenk) in želi skleniti sporazum o tehničnem sodelovanju in/ali sporazum o sodelovanju na področju raziskav.


Tehnološka povpraševanja

  • Šifra: TRNL20190204002

Nizozemska multinacionalka, proizvajalka barv in premazov, išče podatkovne rešitve za napovedovanje učinkovitosti njihovih premazov. Kako lahko zbirajo in dopolnjujejo podatke bolj inovativno za bolj natančne napovedi in pomoč pri pospeševanju procesa uvajanja novih izdelkov na trg. Sodelovanje bi bilo v okviru sporazuma o raziskavah ali tehničnem sodelovanju.

  • Šifra: TRUK20170823001

Britanska univerzitetna raziskovalna skupina išče komercialne in akademske partnerje s strokovnim znanjem in izkušnjami na področju akvaponike, urbanega kmetijstva ali živih zidov, da bi skupaj razvili nov sistem, ki uporablja akvaponične sisteme in vertikalne zelene stene za vzgojo pridelkov. Iščejo partnerje z obstoječo tehnologijo ali raziskavami, da bi skupaj razvili inovacije ali se pridružili ponudbam za financiranje v okviru H2020 s pomočjo tehničnega sodelovanja ali sporazumov o sodelovanju na področju raziskav.

  • Šifra: TRLT20190130001

Javna organizacija v Litvi išče tehnologijo, ki omogoča odkrivanje skritih odpadkov na zemljiščih z neinvazivnimi metodami. Vse več je prizadevanj za zaščito okolja, tradicionalno invazivno vzorčenje pa je občutljivo na čas in vire, kar močno vpliva na učinkovitost. Neinvazivna tehnologija naj bi pomagala zbirati večje vzorce podatkov in spremljati nezakonite dejavnosti odlaganja odpadkov. Sodelovanje je možno v okviru tehnološke licence.


 

Close