Junij 2017

Junij 2017


Tehnološke ponudbe

Italijansko podjetje je razvilo inovativno metodo kemičnega zaznavanja in procesne kontrole; naprave so fleksibilne, modularne in vodijo k bolj učinkoviti procesni kontroli ob nižjih stroških. Podjetje išče industrijske partnerje v prehranski, papirni, kovinsko predelovalni, kemični industriji ali čiščenju vod. Podjetjem, ki jih zanima uporaba in prilagoditev njihove tehnologije, ponujajo tehnični/raziskovalni sporazum o sodelovanju, komercialno pogodbo s tehnično podporo ali pogodbo o skupnem vlaganju.

Poljski izumitelj izdelkov za zabavo otrok ponuja koncept dveh novih vzgojnih igrač. Prva izboljšuje komunikacijo med dojenčki/malčki i njihovimi starši. Druga pomaga naučiti predšolske otroke osnove algebre tako, da jim skozi igro pomaga bolje razumeti reševanje enačb. Proizvajalcem igrač in igric ponuja sodelovanje v obliki komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo.

Partner madžarskega podjetja za prenos tehnologij je razvil modularno nadgradljiv strelovod z vgrajeno napravo za zgodnje detektiranje razelektritvenih prenapetosti. Sodobni strelovodi so oblikovani tako, da povečujejo učinkovitost privlačnosti strele in izboljšajo obseg zaščite 1.5 - 3 krat v primerjavi s klasičnimi strelovodi. Modularna struktura omogoča različne funkcije izdelka. Podjetje želi najti ustreznega licenčnega partnerja.


Tehnološka povpraševanja

Avstrijsko MSP, ki zastopa vodilna podjetja na področju gradnje in nepremičnin, išče start-upe z digitalnimi in motečimi? (disruptive) softverskimi in/ali hardverskimi rešitvami, pa tudi storitvami za načrtovanje, gradnjo, upravljanje in financiranje zgradb. Iščejo povsem nove ideje, pa tudi storitve iz drugih industrij, ki se jih lahko prilagodi. Predvidevajo, da bi s partnerji lahko podpisali komercialne, raziskovalne, tehnične, o skupnem vlaganju in licenčne sporazume.

Francosko podjetje se je specializiralo v oskrbo, proizvodnjo in trženje kakovostnih sredstev za vzdrževanje, bioloških izdelkov in industrijskih barv za veliko število strokovnjakov, kot so proizvajalci, lokalne skupnosti, rejci, gojitelji ostrig, gradbeni sektor. Da bi inovirali na svojem področju, MSP išče material za fazno spremembo (PCM) v obliki praška v mikrokapsulah. Podjetje želi skleniti komercialni sporazum s tehnično podporo s partnerjem, specializiranim za mikrokapsuliranje.

Britansko podjetje zagotavlja tehnične rešitve in svetovalne storitve po dogovoru za trajnostno proizvodnjo energije in odlaganje odpadkov. Podjetje želi sodelovati s partnerji za izgradnjo neodvisnih solarnih energetskih sistemov s samostojnim »plačaj ob porabi« procesom plačila, oblikovanim za neelektrifiricana območja v državah v razvoju. Sodelovanje lahko temelji na skupnem vlaganju (joint venture) ali tehnološkem sodelovanju z drugimi tehnološkimi svetovalci ali proizvajalci solarnih sistemov za prilagoditev obstoječih rešitev ali za razvoj povsem novih rešitev.

Close