Oktober 2018

Oktober 2018


PROJEKT: H2020-SC1-BHC-10-2019: Inovacijska naročila: zaporedje naslednje generacije (NGS) za rutinsko diagnozo

PRIJAVITELJ: Španska javna bolnišnica

PROGRAM: Horizon 2020, Societal Challenges, H2020-2018-2020H2020-Web

RAZPIS: Španska javna bolnišnica išče partnerje za naslednjo generacijo zaporedij (NGS) za rutinsko diagnozo. Primerni partnerji so javni naročniki in strokovnjaki na področju NGS, genomike, etike in varstva podatkov na področju hematologije in onkologije, ki bi poskušali razviti sisteme s prilagojenimi medicinskimi rešitvami in povečati povpraševanje po inovacijah za zdravstvene sisteme.

VRSTA SODELOVANJA: Sodelovanje pri raziskavah razvoju

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 9. 2018

ŠIFRA: RDES20180510001


PROJEKT: H2020 CE-SFS-39-2019: Searching partners for different profiles on treatment technologies to convert digestate into a suitable fertilizer or soil amender

PRIJAVITELJ: Raziskovalni inštitut iz Španije

H2020-WebPROGRAM: H2020

RAZPIS: High-quality organic fertilizers from biogas digestate, Topic identifier: CE-SFS-39-2019

VRSTA SODELOVANJA: Španski raziskovalni center pripravlja predlog teme "CE-SFS-39-2019: Visokokakovostna organska gnojila iz bioplina". Namen projekta je razviti nov proces pretvorbe pregnitega blata iz bioplinskih naprav v različna gnojila in olajšati njihovo vključevanje na trg. Iščejo agroživilske akterje in kmete, ponudnike tehnologij, raziskovalne centre, končne uporabnike in javne uprave, da sodelujejo v projektu.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 10. 2018

ŠIFRA: RDES20180803002


PROJEKT: Energy sector and wastewater experts sought to join two EUREKA project consortia

PRIJAVITELJ: IT podjetje iz Nemčije

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: EUREKA Network Projects

VRSTA SODELOVANJA: Nemško podjetje za informacijsko tehnologijo želi znova predložiti dva projekta EUREKA in išče ustrezne projektne partnerje. Oba projekta sta bila v preteklosti odobrena, vendar sta bila zaradi umika partnerjev zadržana. Cilj projekta je razviti večjezično platformo za trgovanje z energijo, ki temelji na oblaku, druga pa želi vzpostaviti nadzorni sistem senzorjev za odkrivanje žveplovih spojin v odpadnih vodah. Podjetje išče partnerje iz industrije s strokovnim znanjem in izkušnjami v mednarodnih projektih.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 10. 2018

ŠIFRA: RDDE20180808001


PROJEKT: SME Instrument Phase 2

PRIJAVITELJ: MSP v Združenem kraljestvu

PROGRAM: H2020 SME Instrument Phase 2, Industrial leadership

RAZPIS: Londonski start-up išče strokovnjake za UI / UX (uporabniški vmesnik / uporabniško izkušnjo), AI (umetno inteligenco) ter blockchain, ki bi razvili platformo za socialne medije / komunikacije, kripto trgovanje in plačila

VRSTA SODELOVANJA: Sodelovanje pri raziskavah razvoju

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 11. 2018

ŠIFRA: RDUK20180627001


PROJEKT:  Horizon 2020 MSCA-ITN-ETN European Training Networks

PRIJAVITELJ: Madžarska raziskovalna in tehnološka organizacija

PROGRAM: H2020, MSCA-ITN-ETN

RAZPIS: Madžarska raziskovalna in tehnološka organizacija (RTO) išče partnerje iz farmacevtske in biotehnološke industrije, da se pridružijo projektu Evropske mreže ESCA-ITN-ETN European Training Networks. Projekt bo določil mrežo usposabljanja, vključno s strokovnjaki iz akademskih in zasebnih podjetij, ki bodo obravnavali različne vidike ne-naravnih peptidnih spojin.

VRSTA SODELOVANJA: Sodelovanje pri raziskavah razvoju

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 11. 2018

ŠIFRA: RDHU20180906001


PROJEKT: Interreg Alpine Space: Italijanska univerza išče partnerje, da se pridružijo projektu na področju električne mobilnosti

PRIJAVITELJ: Italijanska univerza

PROGRAM: Interreg Alpine Space Program (4th call)

RAZPIS: Oddelek za računalništvo italijanske univerze išče institucionalne partnerje, interesne skupine, podjetja in MSP, da se pridružijo projektu v okviru programa INTERREG Alpine Space.

Namen projekta je olajšati razvoj infrastruktur za električno mobilnost in aktivirati podporno mrežo polnilnih točk.

VRSTA SODELOVANJA: Sodelovanje na področju raziskav

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 11. 2018

ŠIFRA: RDIT20180830001


PROJEKT: FET-Open Challenging Current Thinking: Co-development of humanoid/android bipedal robot with advanced intelligent robotic systems

PRIJAVITELJ: Podjetje iz Velike Britanije

PROGRAM: Future and Emerging Technologies

RAZPIS: Open Challenging Current Thinking

VRSTA SODELOVANJA: Podjetje iz Velike Britanije se prijavlja na razpis FET-Open Challenging Current, v okviru katerega bi razvili nov humanoidni robot z naprednim nivojem prilagodljivih in inteligentnih sistemov. Podjetje išče podjetja ali univerze iz EU s strokovnim znanjem na enem ali več področij: strojno učenje, računalniški vid, robotska strojna oprema / senzorji, grafični uporabniški vmesnik (GUI) za razvoj programske opreme / strojne opreme in robotov, v okviru raziskovalnega razvojnega sporazuma.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 12. 2018

ŠIFRA: RDUK20180822001


PROJEKT: Iščejo se podjetniški grozdi, ki bi se želeli pridružiti projektu COSME GO INTERNATIONAL v kozmetiki

PRIJAVITELJ: Francoski kozmetično-parfumerijski grozd

PROGRAM: COSME

RAZPIS: COS-CLUSTER 2017 (ESCP-4i European Strategic Cluster Partnership - going international)

VRSTA SODELOVANJA: Francoski kozmetično-parfumerijski grozd je vodilna organizacija v okviru evropskega strateškega partnerstva grozdov, ki ga že financira program COSME s ciljem podpiranja internacionalizacije in globalne konkurenčnosti evropskih malih in srednje velikih podjetij, v sektorju kozmetike in parfumerije. Skupina išče dodatne partnerje med grozdi, ki delujejo v kozmetiki in parfumeriji s ciljem, da bi povečali obstoječe projektno partnerstvo in postali aktiven član delovnih skupin. Naloga novih partnerjev bo sodelovati v delovnih skupinah in identificirati potrebe MSP za izboljšanje njihove internacionalizacije in prispevati k izdelavi strategije ter spodbujanju sodelovanja med grozdi, raziskovalnimi organizacijami, tehnološkimi centri in MSP.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 26. 12. 2018

ŠIFRA: RDFR20180516001


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš
02 333 13 07
  jolanda.damis@mra.si

 

Close