Januar 2020

Januar 2020


PROJEKT: EIC Pilot Fast Track To Innovation: Italian innovative start up in the healthcare sector seeks industrial and research partners to complete the consortium

PRIJAVITELJ: Italijansko podjetje

PROGRAM: H2020

RAZPIS: EIC Pilot Fast Track To Innovation

VRSTA SODELOVANJA: Mlado inovativno italijansko podjetje pripravlja predlog projekta v okviru razpisa Fast Track To Innovation. Podjetje razvija novo formulo dermatološke kreme za zdravljenje kožnih razjed, kot so diabetične razjede na stopalu, razjede na nogah in preležanine, ki vsebuje sestavine za regeneracijo tkiv, ki so prisotne v človeških trombocitih. Podjetje išče dva različna partnerja: podjetje za sodelovanje v okviru pogodbene proizvodnje in raziskovalno organizacijo za sklenitev sporazuma o raziskovalnem sodelovanju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 10. 1. 2020

ŠIFRA: RDIT20191113001


PROJEKT: Eurostars - Spanish company is looking for a partner specialized in digital video processing, artificial vision applications and data analysis for the development of an improved indoor location technology

PRIJAVITELJ: špansko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eureka/Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Špansko tehnološko podjetje pripravlja predlog projektne prijave za razvoj izboljšane tehnologije zaznavanja lokacije v notranjih prostorih. Obstoječe tehnologije in rešitve namreč kažejo pomanjkljivosti pri natančnem določanju lokacije, ko je v istem prostoru večje število ljudi, pri uporabi brezžičnih naprav in pri oddaljevanju od izhodiščne točke, posebno področje pa predstavlja tudi varovanje zasebnosti oseb, o katerih se (ne) zbirajo podatki. Za premostitev teh ovir, špansko podjetje razvija rešitev s pomočjo mobilnega telefona in izračunavanja lokacije na podlagi okolice in radijskih frekvenc. K sodelovanju vabijo podjetje z izkušnjami pri digitalni obdelavi videoposnetkov, strojnem vidu in podatkovnih analizah.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 27. 1. 2020

ŠIFRA: RDES20191205001


PROJEKT: Spanish Technological Centre is searching a company to participate as end user in a FTI-H2020 project aimed to develop a biodegradable and compostable high barrier multilayer packaging

PRIJAVITELJ: španski tehnološki center

PROGRAM: H2020

RAZPIS: EIC-FTI-2018-2020

VRSTA SODELOVANJA: Konzorcij španskega tehnološkega centra in treh podjetij pripravlja projektni predlog za razvoj biorazgradljive in kompostabilne večplastne folije kot embalaže za pakiranje prigrizkov. Trenutno se namreč za tovrstne namene uporabljajo različni polimeri v večplastnih embalažah za ohranjanje svežine in kvalitete hrane, zagotavljanje podaljšanega roka uporabnosti in so obenem cenovno dostopni. Pri rešitvi se bodo med drugim uporabili naravni antimikrobni aditivi in antioksidanti za doseganje lastnosti, kot jih poznamo pri tradicionalnih rešitvah. Za vključitev v obstoječi konzorcij iščejo podjetje, ki bo v vlogi končnega uporabnika za testiranje razvite rešitve v dejanskem okolju. Ciljajo predvsem na proizvajalce in distributerje raznovrstnih prigrizkov (suho sadje, oreščki, bonboni, krekerji in podobno).

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 12. 2. 2020

ŠIFRA: RDES20191210001


VRSTA SODELOVANJA: Španski tehnološki center za obutev in plastične produkte išče partnerje, da bi oblikovali svetovalni/upravni odbor za projekt, ki ga želi prijaviti na programa Horizon 2020, »Fast Track to Innovation». Projekt bo razvijal nekemično rešitev za čiščenje tal, ki bo slonela na uporabi popolnoma biorazgradljivega pregradnega filma. K prijavi so vabljeni partnerji, kot so organizacije oz. zastopništva deležnikov v agroživilskem sektorju, na področju kmetijstva, snovalci regulativ, združenja potrošnikov in predstavniki civilne družbe.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 16. 2. 2020

ŠIFRA: RDES20191008001

Oddaja interesa


PROJEKT: EUREKA - Intelligent Enterprise Manager software: Looking for project partner to develop financial software

PRIJAVITELJ: Hrvaški podjetniški center

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Intelligent Enterprise Manager

VRSTA SODELOVANJA: Podjetniški center je prvi podjetniški center na Hrvaškem, ki združuje podjetništvo z inovativnimi tehnologijami v družbeno odgovornih in dobičkonosnih projektih. Inteligent Enterprise Manager je finančna programska oprema za preprosto poročanje, načrtovanje in analizo, ki prav tako pomaga pri odločanju na vseh ravneh podjetja. Iščejo MSP, ki jim bo pomagalo razviti prototip in ga preizkusiti v svoji državi.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 1. 3. 2020

ŠIFRA: RDHR20191125001


PROJEKT: An Austrian startup seeks a R&D Partner for the development of an AI based recommender system for a worldwide A to B business travel planner

PRIJAVITELJ: Avstrijsko podjetje

PROGRAM: H2020

RAZPIS: MSCA Individual Fellowship Society and Enterprise Panel

VRSTA SODELOVANJA: Nemško veliko podjetje na področju vozil za talni transport, povezanih storitev in rešitev za oskrbovalne verige išče doktoranda / izkušenega raziskovalca za skupni predlog v okviru razpisa MSCA Individual Fellowship Society and Enterprise Panel. Skupni projekt, ki ga je treba razviti bo na enem od naslednjih področij: kolaborativna robotika, avtonomna vozila, AI (umetna inteligenca).

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 14. 5. 2020

ŠIFRA: RDDE20191106001


PROJEKT: Eureka/Eurostars2 - Seeking partners to cooperate on development of solar high-reflective paint

PRIJAVITELJ: korejsko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eureka/Eurostars2

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje v sodelovanju s tamkajšnjo univerzo pripravlja predlog za nadaljnji razvoj barve z visoko stopnjo odbojnosti sončne svetlobe z namenom izboljšati energetsko učinkovitost v stavbah, še posebej v poletnem času. Sama raziskava bo trajala predvidoma tri leta. K sodelovanju vabijo podjetja in raziskovalne institucije z izkušnjami na področju razvoja raznovrstnih prevlečnih materialov ter znanjem sinteze in izdelave le-teh. Vključitev v konzorcij bo na osnovi sporazuma o raziskovalnem sodelovanju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 5. 2020

ŠIFRA: RDKR20191216001


PROJEKT: Development of energy audit services

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: EUREKA/EUROSTARS 2

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko energetsko varčno podjetje z raznovrstno opremo je ponudnik storitev na področju energetske tehnologije. Ima razvito odlično tehnologijo in bogate izkušnje. Podjetje načrtuje uvedbo sistema energetske presoje v okviru projektov Eurostars2 in Eureka. Podjetje išče potencialne partnerje za skupno projektno raziskovalno sodelovanje na področju umetne inteligence in podatkov.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 5. 2020

ŠIFRA: RDKR20190723001


PROJEKT: Battery recycling technology

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: EUREKA/EUROSTARS 2

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko MSP je od leta 1990, specializirano za proizvodnjo stikalnih omaric in avtomatskih kontrolnih plošč. Podjetje načrtuje prijavo projektnega predloga za izboljšanje baterij in rabo obnovljivih virov energije. Podjetje išče projektne partnerje za raziskovalno sodelovanje na področju baterij in obnovljivih virov energije s ciljem uporabe pri prenosu in distribucijskih sistemih električne energije.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 5. 2020

ŠIFRA: RDKR20190718001


PROJEKT: Development of coating materials and products for smart windows

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: EUREKA/EUROSTARS 2

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko MSP išče partnerje za sodelovanje pri predlogu projekta Eurotars2. Cilj projekta je razvoj in izboljšanje tehnologije lepilnega premaza in prikaz industrijske tehnologije tiskanja na tem področju. Podjetje išče partnerje, povezane z energetsko učinkovitostjo pri gradnji.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 5. 2020

ŠIFEA: RDKR20190708001


 

Enterprise Europe Network podjetjem in raziskovalnim institucijam pomaga pri iskanju projektnih partnerjev v tujini. S tem namenom izvaja naslednje aktivnosti:

v borzi projektnih partnerstev objavlja tuje projektne predloge, ki iščejo partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU,

nudi podporo pri iskanju tujih partnerjev za vašo projektno idejo.

V kolikor iščete projektne partnerje za skupno pripravo in prijavo projekta na razpise programov EU, prosimo izpolnite OBRAZEC za iskanje projektnih partnerjev.

 


Kontaktne osebe:

Sebastjan Rosa
 05 663 77 87
 sebastjan.rosa@upr.si
France Podobnik
 01 477 38 42
 france.podobnik@ijs.si

 

Petra Arzenšek
  01 58 98 156
 petra.arzensek@gzs.si
Jolanda Damiš
02 333 13 07
  jolanda.damis@mra.si

 

Close